ΠΑΤΡΑ : Εκθεση του Μιχάλη Βασιλόπουλου«Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία» !

Οι  Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού σε συνεργασία με το περιοδικό «Πατρινόραμα», παρουσιάζουν την έκθεση «Από το Άγιον Όρος…Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία δια χειρός Μιχάλη Βασιλόπουλου», τα εγκαίνια  θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 18.30, η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,του ΥΠΕΞ ( στο οποίο υπάγεται το Άγιον Όρος), του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

 Την επιμέλεια της έκθεσης έχει από το Πανεπιστήμιο Πατρών, η ΕΔΙΠ Μαρία Αργυροπούλου.

Με το πιο ελαφρύ ξύλο στον κόσμο (μπάλσα), ο Μιχάλης Βασιλόπουλος «έχτισε» τα πιο βαριά μνημεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, οι δημιουργίες του αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια την αγιορείτικη αρχιτεκτονική κληρονομιά όπως αυτή μας σώζεται σήμερα. Οι μακέτες των είκοσι Μονών, τοποθετημένες πάνω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής,  σπάνε το «Άβατον» και προσφέρουν μια νοερή περιήγηση στα απρόσιτα για πολλούς μοναστήρια.

Η έκθεση θα ανοίξει της πύλες της,  την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες. 

Ώρες λειτουργίας

09:00 το πρωί με 15:00

Η είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου