ΠΑΤΡΑ : Διαρκής κινητικότητα στην εμπορική αγορά.

 *** Ο Μαρίνος Κολοκάθης ( φωτογραφία ) είναι ο  καλαματιανός επιχειρηματίας, οικονομολόγος  και αυτοδιοικητικός παράγοντας, που επεκτείνεται στην Πάτρα και νοίκιασε το ιστορικό κτίριο της πρώην Αχαϊκής Τράπεζας.  Στην Καλαμάτα έχει δύο καταστήματα με πολύ καλή φήμη στον εμπορικό κόσμο της πόλης. Το όνομα του καταστήματος της Πάτρας, επίσης με είδη ποιοτικών έτoιμων ενδυμάτων, θα είναι Square.

*** Εκλεισε οριστικά το κατάστημα αθλητικών ειδών αποκλειστικά της Αddidas στην οδό Αγίου Νικολάου 27. Η φίρμα, που είχε ανοίξει το κατάστημα τον Δεκέμβριο του 2012,  αποχωρεί πλέον από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Ο χώρος ετοιμάζεται για να υποδεχθεί νέο ενοικιαστή.

*** Το γνωστό ζαχαροπλαστείο «Μουσελίν» της οδού Αγίου Ανδρέου, μετακομίζει στην οδό Φιλοποίμενος όπου θα λειτουργεί σύντομα. ¨Ηδη ο χώρος ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς. 

*** Το κατάστημα Chiara μετακόμισε πρόσφατα στην οδό Ερμού 61, από την οδό Μαιζώνος 94, όπου ήδη στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκε το φαρμακείο του Μάριου Γκίκα που λειτουργούσε επί πολλά χρόνια παραπλεύρως στο αριθμό 100.

*** Η Stefanel,  ενα από τα παλαιότερα εμπορικά καταστήματα γυναικείων ενδυμάτων ρίχνει αυλαία. Όπως διαβάσαμε ( The Best ) μετά από δεκαετίες παρουσίας στην εμπορική ζωή της πόλης,  κλείνει. Το κατάστημα βρισκόταν επί χρόνια στο κάτω μέρος της Πλατείας Όλγας, επί της οδού Ρήγα Φεραίου 48-50.Πληροφορηθήκαμε ότι η διακοπή οφείλεται σε συνταξιοδότηση.

*** Διέκοψε επίσης τη λειτουργία του, πριν λίγους μήνες,  το κατάστημα εμπορίας, ανταλλακτικών και servis  ποδηλάτων που βρισκόταν στην οδό Ζαϊμη 41.

*** Στο μεταξύ πρόσφατα κατεγράφη άλλη μία διακοπή λειτουργίας  καταστήματος που ανήκε σε μέλος πολύ γνωστής οικογένειας της Πάτρας, επίσης λόγω συνταξιοδότησης και για το οποίο θα επανέλθουμε άμεσα με εκτενές αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ καθώς αποτελεί σημαντικό  κεφάλαιο στην ιστορία του εμπορίου πόλης.  

***  «Ο Αίνος» είναι πλέον το νέο όνομα της γνώριμης ψησταριάς της πλατείας Ολγας (Κολοκοτρώνη 24) όπως μετονομάστηκε η «Αστυ» η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο  2022  αποκτήθηκε από την  οικογένεια του Σπύρου Κωνσταντάτου, που διατηρεί, σε κοντινή απόσταση και το γνωστό  εστιατόριο «Η κατσαρόλα της Τούλας» επί  της οδού Ρήγα Φεραίου 49 (μεταξύ Αράτου και Ζαϊμη). «Ο Αίνος» ήταν το όνομα του παντοπωλείου με το οποίο ξεκίνησε η οικογένεια αρχικά στο ίδιο σημείο όπου υπάρχει και η παλαιά ταμπέλα, αλλά καλυμμένη από την νεώτερη του σημερινού εστιατορίου.

Οσο για την  ψησταριά «Αστυ», υπενθυμίζεται ότι, από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, είχε συνδέσει την πορεία της  με την Πλατεία Ολγας όπου λειτουργούσε, λίγα μέτρα από εκεί  όπου παλαιότερα ήταν ο ομώνυμος χειμερινός κινηματογράφος, σε ανάμνηση του οποίου είχε πάρει  και το ίδιο εμβληματικό όνομα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

(4/3/23)

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου