ΠΑΤΡΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος επισκέφτηκαν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο όπου συναντήθηκαν με το πρώτο κλιμάκιο των Ελλήνων αθλητών στίβου, που θα κάνουν μέρος της προετοιμασίας τους στην πόλη , υπό τις οδηγίες των Εθνικών Προπονητών που τους συνοδεύουν. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Βασίλης Ζώτος.

 Στο 20ήμερο από τη Μεγάλη Δευτέρα 10/4 μέχρι και τέλους του μήνα θα φιλοξενηθούν, σταδιακά, από τον Δήμο Πατρέων, περίπου 60 αθλητές της Εθνικής ομάδας και άλλοι Έλληνες αθλητές υψηλού επιπέδου με τους προπονητές τους.

Η φιλοξενία γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά μόλις δύο μήνες μετά την υπογραφή του.

Οι αθλητές μέλη της Εθνικής Ομάδας και οι Εθνικοί προπονητές στίβου,ανά αγώνισμα, που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας είναι :

·      Στο άλμα επί κοντώ ο προπονητής Βασίλης Μεγαλοοικονόμου με τις Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδου και Αναστασία Μπουμπουλίδη

·      Στις αποστάσεις ο προπονητής Θανάσης Τσιγκούλης με τους  Νέστωρα Κολλιό, Φίλιππο Σιώμο – Γκίζα, Γιώργο Τασιούλα, Αναστασία Ράπτη και Εύη Ζαφειρίδου.

·      Στις ρίψεις ο προπονητής Ανέστης Καλτσίδης με τους Κώστα Μυλωνά και Φάνη Μαυροδόντη.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και τα εξής επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών που απευθύνονται στους προπονητές της Δυτικής Ελλάδας :

·      11 -12/4/23 προπονητικό καμπ – Βιωματικό Σεμινάριο επίλεκτων αθλητών – τριών και προπονητών των συνθέτων αγωνισμάτων υπό την επίβλεψη της τομεάρχου και ομοσπονδιακής προπονήτριας Δέσποινας Πάκου Δέσποινας.

·      18– 19/4/23 προπονητικό καμπ – Βιωματικό Σεμινάριο επίλεκτων αθλητών – τριών και προπονητών των αγωνισμάτων αντοχής  υπό την επίβλεψη του τομεάρχη και ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Στα Σεμινάρια θα διδάξουν οι προπονητές :

·      Γιώργος Παπανδρεόπουλος

·      Ανέστης Καλτσίδης

·      Γεράσιμος Θεοδώρου

·      Βασίλης Μεγαλοοικονόμου

·      Παναγιώτης Μαυρουδάκης

Συντονίστρια των Σεμιναρίων είναι η Εθνική Προπονήτρια  Δέσποινα  Πάκου , ενώοργανωτικός υπεύθυνος είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, ΚώσταςΜπούσιας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αφού καλωσόρισε στην πόλη μας τους Έλληνες πρωταθλητές και τους προπονητές και τους ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» τόνισε: «Η πόλη μας έχει μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό και το στίβο ειδικότερα και μέσα στο πολύ δυσμενές περιβάλλον που όλοι βιώνουμε, προσπαθούμε να ανοίξουμε χαραμάδες για να στηρίξουμε τον αθλητισμό και μεταξύ άλλων να έχουμε κι εσάς κοντά μας που αποτελείται φωτεινά πρότυπα για τα παιδιά μας».

Ο Πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Βασίλης Ζώτος, ενημέρωσε την αποστολή του ΣΕΓΑΣ για τα επόμενα βήματα παραπέρα αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, που περιλαμβάνει και την αντικατάσταση των ταρτάν του με νέα πιστοποιημένα από την IAAF.

Ο Εθνικός προπονητής του Άλματος Επί ΚοντώΒασίλης Μεγαλοοικονόμου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη για τη φιλοξενία. Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε συνδυασμό με το κλίμα της πόλης, την ύπαρξη κλειστού στίβου και Δημοτικού Ξενώνα καθιστούν την πόλη ιδανική για προετοιμασία αθλητών στίβου. Η εξοπλισμένη αίθουσα ενόργανης γυμναστικής στο Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου ευνοεί ειδικότερα την προετοιμασία των επικοντιστών. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, όπως μας ενημέρωσε και ο Πρόεδρος και να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή με τον ΣΕΓΑΣ, Εύχομαι «Καλό Πάσχα» σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου