Συνελήφθη γυναίκα για διάθεση προς πώληση πυροτεχνικών ειδών στην Αιτωλοακαρνανία

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (6.200) παιδικά αθύρματα και τέσσερις πυρσοί χεριού

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή του Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα της  κατηγορούμενης, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

·        (6.250) παιδικά αθύρματα (σκορδάκια) και

·       (4) πυρσούς χεριού.

Η συλληφθείσα διέθετε προς πώληση τα κατασχεθέντα χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της κατηγορούμενης θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές σε γεωτρήσεις στην Αιγιαλεία

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών

 

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας 14 κλοπές σε γεωτρήσεις στην Αιγιαλεία.

 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών και συνεργών τους που αναζητούνται για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιαίτερη μορφολογία του περιβάλλοντα χώρου των γεωτρήσεων, την γειτνίαση των χώρων με  καταυλισμό και την μεταξύ τους εγγύτητα, διέπρατταν κλοπές μετάλλων (κυρίως χαλκού) σε γεωτρήσεις.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας εξιχνίασαν συνολικά δέκα περιπτώσεις κλοπών σε γεωτρήσεις ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Αιγιαλείας και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε γεωτρήσεις ιδιωτών, που διαπράχθηκαν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του έτους 2022, ενώ το συνολικό ύψος αφαιρεθέντων μετάλλων και προκληθεισών φθορών ανέρχεται στο ποσό των 65.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό ως μέσο τέλεσης των κλοπών και μεταφοράς των κλοπιμαίων και ένα κινητό τηλέφωνο κατηγορούμενου που είχε εντοπιστεί σε χώρο τέλεσης κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγιαλείας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου