Η γιορτή της Ελεήστριας στην Κορώνη

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής τιμήθηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου - Νέστορος χτες στην Κορώνη, όπου πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων ανηφόρισαν στο Κάστρο να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Ελεήστριας.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής ενώ αμέσως μετά έγινε λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της Κορώνης.

Την εικόνα συνόδευσαν η Αθηναγόρειος Φιλαρμονική Κορώνης, η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου και μέλη από τη Φιλαρμονική Γαργαλιάνων. 

 

Με την ολοκλήρωση της λιτανείας τελέστηκε τρισάγιο μπροστά από τις προτομές του εθνομάρτυρος επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αείμνηστου μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη.

Ο κ. Χρυσόστομος πρότεινε σε όλους, με αφορμή την ημέρα, να παίρνουν δύναμη από το πρόσωπο της Παναγίας. Ευχαρίστησε το δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Μίλτο Χρυσομάλλη, Αλέξη Χαρίτση για την παρουσία τους, καθώς και τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, τους αντιπεριφερειάρχες, αντιδημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους και πολιτευτές, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν έχουν έναν “καλό αγώνα” στις εκλογές που έρχονται.

Και η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

Γιορτάστηκε  ύστερα από πολλά χρόνια στο ανανεωμένο Κεφαλόβρυσο της Χώρας η “Παρασκευή της Λαμπρής”, ημέρα – αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή, τη χάρη της οποίας φέρει το εκκλησάκι που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των παλιών κατασκηνώσεων.
Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης προσήλθε πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Χώρας το πρωί στην εκκλησία όπου τελέστηκε θεία λειτουργία.
Ακολούθησε μεγάλη υπαίθρια γιορτή απο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού Αγίου Γεωργίου Χώρας υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου