Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

 Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, σε ηλικία 89 ετών - Σημάδεψε με τη φωνή του τη "χρυσή εποχή" του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

 Έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, σε ηλικία 89 ετών.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε το δικό του στίγμα στη "χρυσή εποχή" του ελληνικού κινηματογράφου.

Ποιος ήταν

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζόζεφ Κορίνθιου. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι "Πέταξε ένα πουλί" (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι "Αδέρφια μου αλήτες πουλιά" (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων.

Το 1970 έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ ερμήνευσε και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά. Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως "Ένας ουρανός μ'αστέρια", "Η πρώτη μας νύχτα", "Σου τό'πα μια", "Σ' αγαπώ σε όλες τις γλώσσες", "Νύχτα καλοκαιριού", "Θέλω κοντά σου να μείνω" κ.ά. Με τον συνονόματο του ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή ήταν πρώτα ξαδέλφια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου