ΠΑΤΡΑ : Αιχμηρή απάντηση Μπούρα στο Δήμο για Μπουρλά, «πως να σώσεις τέτοια πόλη…»

Απάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την σημερινή , Τρίτη 16 Μαΐου, αναγόρευση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών δίνει, μέσω των social media, o πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.  

 «Απάντηση δόθηκε πριν 2500 χρόνια από τον Αριστοφάνη, στους Βάτραχους!
…πως να σώσεις τέτοια πόλη, που ούτε τους καλούς ψηφίζει, ούτε τους κακούς μαυρίζει…
Δύσκολο πράγμα ο σεβασμός στη Σύγκλητο και στους θεσμούς» έγραψε στο Facebook ο Χρήστος Μπούρας.

Υπενθυμίζεται πως προηγουμένως  η Δημοτική Αρχή έκανε λόγο για πρόκληση αναφέροντας τα εξής σε ανακοίνωσή της:

«Αποτελεί πρόκληση για την πόλη μας, το γεγονός ότι η Πρυτανική Αρχή επιλέγει να αναγορεύσει αύριο (16 Μαΐου) σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Albert Bourla, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer. Η εν λόγω αναγόρευση γίνεται μάλιστα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων φαρμάκων, οι οποίες υπάρχουν για να διασφαλίζονται τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου διάλεξε πλευρά, τιμά τον εκπρόσωπο μονοπωλιακού κολοσσού, που εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα φάρμακα και τα εμβόλια, τα οποία οι κυβερνήσεις προπλήρωσαν με χρήματα των λαών.

Έχει μείνει δε, αξέχαστη η δήλωση του «τιμώμενου», κατά τη διάρκεια της πανδημίας που στοίχισε και στοιχίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ότι είναι επικίνδυνο να αρθεί προσωρινά η πατέντα για το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να μείνουν ανεμβολίαστοι οι πληθυσμοί των πιο φτωχών χωρών. Τη στιγμή, δηλαδή, που ο παγκόσμιος πληθυσμός περίμενε φάρμακα και εμβόλια, τα μονοπώλια ανταγωνίζονταν για την πατέντα του εμβολίου, του φαρμάκου που θα αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

Η Δημοτική Αρχή τιμά τους επιστήμονες, τους ερευνητές, τους εργαζόμενους, που παράγουν τη γνώση, που και μέσα στην πανδημία έδωσαν την ψυχή τους. Εμπόδιο σ’ αυτούς, εμπόδιο στο να έχουμε όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που την ιδιοποιούνται και την εμπορεύονται για να κερδίζουν αμύθητα ποσά».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου