ΑΘΗΝΑ : Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα.

Ήταν ποντιακής καταγωγής και είχε γεννηθεί στο χωριό Κάτω Κλείναι της Φλώρινας στις 15 Φεβρουαρίου 1947.

Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Αποστολίδης, το οποίο το άλλαξε όταν ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 16 ετών. 

 

Στα τέλη του 2021 ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε προβλήματα υγείας, κατά τη διάρκεια εμφανίσεών του στην Κύπρο και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες σε νοσοκομείο.

 

Τότε, είχε επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να νοσηλευτεί στο Θριάσιο, ενώ σύμφωνα με την οικογένειά του είχε εμφανίσει λοίμωξη του αναπνευστικού και όχι κοροναϊό, όπως είχε γραφτεί από μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2022 είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, με τον ίδιο να δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος που το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά από τον κόσμο που του τηλεφωνούσε για να ενημερωθεί για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. «Ο κόσμος με αγαπάει αληθινά» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε συμπληρώσει πάνω από 50 χρόνια στις πίστες, με τον ίδιο να τονίζει ότι η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του ήταν το μόνο που ήθελε.

«Τη βρίσκω να είμαι στην πίστα και ο κόσμος να χαίρεται μαζί μου και να με αποθεώνει. Το κοινό δείχνει ότι με θέλει ακόμη και εγώ αγαπώ όλο αυτό που συμβαίνει γύρω από μένα. Θα μπορούσα να τραγουδάω ακόμη και χωρίς λεφτά» είχε τονίσει σε συνέντευξή του.

Όσο για τα αστραφτερά ρούχα που φορούσε στην πίστα, ο ίδιος είχε σημειώσει πως το λαμέ ήταν η… αδυναμία του. «Άκουσα τα εξ αμάξης, αλλά ήρθε η εποχή που με μιμήθηκαν όλοι» είχε πει κάποτε για τα εκκεντρικά ρούχα που λάνσαρε. «Αγαπούσα το αστραφτερό, όπως οι τραγουδιστές στο Λας Βέγκας» είχε συμπληρώσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου