Ενημερωτικές ημερίδες για τον εμπλουτισμό του Ψηφιακού Ξεναγούσε Καλάβρυτα και Κλειτορία

Σημαντική ανταπόκριση βρήκαν οι ημερίδες για τον εμπλουτισμό του ψηφιακού ξεναγού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων σε Καλάβρυτα και Κλειτορία και εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

 


 

Η πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal),https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/, λειτουργείήδηενώ είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές

android:  https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.olympianland

και ios: https://apps.apple.com/us/app/olympian-land/id6445900549

Ωστόσο, οι φορείς  έχουν τη δυνατότητα  να προτείνουν επιπλέον σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.). Αυτό εξυπηρετούν και οι ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες και αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος.

Οι ενημερωτικές ημερίδες απευθύνονται σε εκπροσώπους των Δήμων, Πολιτιστικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εφορειών Αρχαιοτήτων, Εκπαίδευσης κ.ά., οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των δεκαεννέα Δήμων, των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στις δύο ημερίδες παραβρέθηκε και μίλησε ο, Δήμαρχος ΚαλαβρύτωνΘανάσης Παπαδόπουλος, ενώ στην ημερίδα της Κλειτορίας παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος ΚλειτορίαςΣωτήρηςΔουκλιάς.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, μεταξύ άλλων τόνισε κατά την τοποθέτησή του: «Με σύμμαχό  μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούμε για τη δημιουργία των υποδομών, συνεχίζουμε το έργο μας πιστοί σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και κάθε διαθέσιμο μέσο για να οικοδομήσουμε την Δυτική Ελλάδα του αύριο». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου