ΣΠΑΡΤΗ : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των βιβλίων των Εκδόσεων Κερπινή

Σε ιδιαίτερα φιλόξενο και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίων των εκδόσεων Κερπινή σε επιμέλεια του Κωνσταντίνου Θεμελή, τη Τετάρτη 31 Μαΐου στο αναγνωστικό κοινό της Σπάρτης.Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη παρουσίαση του βιβλίου «Φύλλα Πολεμικού Ημερολογίου Νικολάου Μπαλή. Φεβρουάριος – Ιούλιος 1941» Ο έγκριτος ιστορικός – συγγραφέας Χρήστος Μούλιας,μέσα από την γλαφυρή περιγραφή των ιστορικών γεγονότων κατάφερε να συγκινήσει και να μεταφέρει το κοινό σε εκείνη την εποχή. Η Κατερίνα Βέργη, Διευθύντρια των ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ,  με την επιχειρηματική και εκπαιδευτική της εμπειρία έδωσε την σημερινή σημασία και αξία των βιβλίων και αναφέρθηκε στα διδακτικά μηνύματα που θέλει να περάσει  «Ο Μπούφος από τα Ταμπούρια» ξετυλίγοντας την ιστορία ενός παιδιού που από περίγελος και «μπούφος» για τους συμμαθητές του εξελίχθηκε σε κορυφαίο επιστήμονα στις ΗΠΑ.

 

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος,μέσα από την δική του οπτική γωνία φώτισε άγνωστες πτυχές των βιβλίων. Αναφέρθηκε στο καθοριστικό ρόλοτου Συνταγματάρχη Μπαλή στη διαμόρφωση των εξελίξεων αλλά και στη δύναμη της θέλησης του Δ. Μαλτέζου να ξεπεράσει τα συνεχή και ανυπέρβλητα εμπόδια της ζωής.

Ο Επικεφαλής των εκδόσεων ΚερπινήκαιΑντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης,ευχαρίστησε ολόψυχα τους ομιλητές που πλαισίωσαν την εκδήλωση αλλά και τον Αλέξανδρο Παπαστρατηγάκη από τον Επίκυκλο – Δράσεις Πολιτισμού για τη συνδιοργάνωση και τη πολύτιμη συνδρομή του. «Τα βιβλία που παρουσιάζονται σήμερα ταυτίζονται χρονικά, και έρχονται να διδάξουν διαφορετικές αξίες όπως η στρατιωτική εντιμότητα και ο πατριωτισμός,η δίψα για μάθησηκαθώς και η δύναμη της προσήλωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπερμαραθωνοδρόμοι Γιάννης Κούρος και Άγης Εμμανουήλ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος, Γιούλα Ασημακοπούλου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου