ΠΑΤΡΑ : Εκδρομή του Μορφωτικού στο Σούνιο και την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί της Κυριακής, 18 Ιουνίου, με χαμόγελο και αισιοδοξία, αγνοώντας τη συννεφιά και το ψιλόβροχο. Στο δρόμο, οι ψιχάλες έγιναν βροχή, και η βροχή στη συνέχεια πιο δυνατή. Φτάνοντας στο ναό του Ποσειδώνα, το σκηνικό συμπληρώθηκε με ισχυρό αέρα.  Προσπάθησε ο καιρός, όσο μπορούσε, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Πριν καλά - καλά ολοκληρώσουμε την επίσκεψη στα "λαμπερά - λευκά ερείπια του ναού",  σταμάτησαν τα φαινόμενα, διαλύθηκαν τα σύννεφα, καθάρισε η ατμόσφαιρα, και μας επέτρεψε να βιώσουμε το μεγαλείο το χώρου.

 

".....στη δυνατή θαλασσινή αύρα, αυτές οι λίγες κολώνες ήταν οι χορδές μιας αόρατης λύρας...."
"...….οι άνθρωποι αυτής της χώρας ήξεραν πώς να κατοικούν και να οριοθετούν τον κόσμο......., προς τιμήν της έδρας των θεών...., ήξεραν πώς να επαινούν ό, τι είναι σπουδαίο...., να φέρονται μπροστά στο ύψιστο, ιδρύοντας έτσι έναν κόσμο.."  (Γουίλλιαμ Φαλκονερ, άγγλος ποιητής)
Ακολούθησε περιήγηση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, και μια ωραία  βόλτα στη Βουλιαγμένη, όπου είχαμε τη μεγάλη χαρά να συναντηθούμε με μέλη του συλλόγου και φίλες, που διαμένουν εκεί κοντά, και βρέθηκαν  στο σημείο  ειδικά για να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί.
Στο τέλος, καφές, παγωτό, κι ένας μικρός περίπατος στην όμορφη παραλία του Ξυλοκάστρου.
Πριν επιστρέψουμε στην πόλη μας, είχαμε αρχίσει όλοι να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε την επόμενη εκδρομή.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου