Νίκος Νικολόπουλος: Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα είναι μια τραγωδία.

 Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης να ενισχύσουμε την πυροπροστασία. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον από τις πυρκαγιές.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας, αλλά αυτά τα αιτήματα δεν έχουν γίνει δεκτά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να προστατεύσει τους πολίτες από τις συνέπειές της.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα ακόλουθα μέτρα:

      Να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με προσωπικό και εξοπλισμό.

      Να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης των πυρκαγιών, το οποίο θα περιλαμβάνει την καθαριότητα των δασών, την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους των πυρκαγιών και την ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

      Να δημιουργήσει ένα σύστημα αποκατάστασης των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, το οποίο θα περιλαμβάνει την αναδάσωση, την αποκατάσταση των υποδομών και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα είναι μια τραγωδία. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να την αντιμετωπίσουμε. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση της πυροπροστασίας και την προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου