Πέτρος Ψωμά: Ας λάβει ουσιαστική μέριμνα για τη «Μέριμνα» ο Δήμος Πατρέων

Ενημερωτική συνάντηση του επικεφαλής του σπιράλ με τον Πρόεδρο  του Κέντρου

Με τον Ανδρέα Δημητρακόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η Μέριμνα», συναντήθηκε ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης σπιράλ και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για το πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που προέκυψε πρόσφατα στη δομή, με αποτέλεσμα τις πρόσφατες κινήσεις και κινητοποίησεις, από την πλευρά της διοίκησης και των εργαζομένων.

Διαχρονικές δυσκολίες στη λειτουργία του κέντρου και οικονομικά ζητήματα που ανέκαθεν υπήρχαν,κορυφώνονται και αναδεικνύονται με λάθος τρόπο, ενώ η δημοτική αρχή αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνεισφέρει από πλευράς της κάτι παραπάνω από ανέξοδους αγώνες και τις συνήθεις διαμαρτυρίες κατά πάντων. Υπενθυμίζουμε πως τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίουεκπροσωπούν το Δήμο Πατρέων, κατόπιν σχετικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς, αντί ενημέρωσης του οργάνου και προσπάθειας εξεύρεσης λύσης –συμβιβαστικής, προσωρινής ή μόνιμης- δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναλαμβάνουν να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα, βγαίνοντας στους δρόμους και αναζητώντας ευθύνες μόνο αλλού.

 Στην Πάτρα τόσων κληροδοτημάτων, με παράδοση ευεργετών και πληθώρα ενεργών πολιτών, στην πόλη της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς στον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που τον δήμο διοικεί μία –υποτίθεται- ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά θέματα δημοτική αρχή, είναι αδιανόητο να ανακύπτουν τέτοια σοβαρά θέματα και να επιχειρείται να λυθούν στους δρόμους. Το σπιράλ εκτιμά πως οι εκπρόσωποι του Δήμου δεν εξάντλησαν τα περιθώρια παρέμβασης και δεν απευθύνθηκαν έγκαιρα στις δημοτικές παρατάξεις, έτσι ώστε τα προβλήματα να λυθούν συνεργατικά και οριστικά. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ωφελούμενους και η έγκαιρη καταβολή των μισθών των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Το σπιράλ προτείνει να έρθει το θέμα προς συζήτηση και επίλυση, το συντομότερο στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αν ο Δήμαρχος Πατρέων αρνείται να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης μπορούν να συλλέξουν τις απαραίτητες υπογραφές. Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ είναι πρόθυμοι να υπογράψουν. Ας λάβει επιτέλους πραγματική μέριμνα για τη «Μέριμνα» ο Δήμος Πατρέων.

Κατά τη συνάντηση τον Πέτρο Ψωμά συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Θάνος Δούρος και τον Ανδρέα Δημητρακόπουλο, ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαος Μαρκάτος και ο Περικλής Ρουγκάλας, Πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι φίλοι του Θ.Π.Κ. Μέριμνα».

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου