ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ 2014-2023

 
Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού δημοσιοποίησε το καλεντάρι Αθλητικών Εκδηλώσεων του Δήμου των τελευταίων εννέα (9) χρόνων

Ειδικότερα, για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, καταγράφονται όλα τα μικρά και μεγάλα, τοπικά, περιφερειακά και διεθνή αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, από την 1 /9 2014 μέχρι σήμερα, αλλά και όσα είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2023 με την καθοριστική συμβολή του Δήμου. Επίσης, καταγράφονται οι χρηματοδοτούμενες από το Δήμο διεθνείς αθλητικές αποστολές.

 

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Βασίλης Ζώτος: «Είναι μια σημαντική συλλογική δουλειά, για την ολοκλήρωση της οποίας συνεργάστηκαν το Τμήμα Άθλησης, Πολιτισμού και Νέα Γενιάς του Δήμου και οι Διοικητικές Επιτροπές των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων με αθλητικούς φορείς της πόλης, υπό την εποπτεία και το συντονισμό της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Αθλητισμού. Η μελέτη και ανάλυση των δεδομένων που έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας, θα βοηθήσει στη διαμόρφωση, τόσο ενός ορθολογιστικού επιχειρησιακού σχεδίου για τα αμέσως επόμενα χρόνια, όσο και των στρατηγικών στόχων της πόλης».

Η Πάτρα δεν έχει αναδειχθεί τυχαία τα τελευταία χρόνια σε δημοφιλή πόλη αθλητικού προορισμού, αλλά για μια σειρά λόγους, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Παυλάκης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής: «Πέραν της ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης, των γεωφυσικών και κλιματολογικών πλεονεκτημάτων, των εθνικών κόμβων της Ολυμπίας και Ιονίας οδού, η Πάτρα ανασυγκρότησε τα τελευταία χρόνια τις δημοτικές αθλητικές της εγκαταστάσεις, κατασκευάστηκαν νέες σύγχρονες αθλητικές υποδομές, δημιουργήθηκε ο Δημοτικός Ξενώνας και αναπτύχθηκαν σχέσεις συνεργασίας με το σύνολο των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αθλητικών φορέων».

Υπάρχουν περιθώρια ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης της πόλης στον τομέα των αθλητικών εκδηλώσεων και γι’ αυτό διεκδικούμε από το κράτος:

1.      Ετήσια σταθερή χρηματοδότηση της λειτουργίας και συντήρησης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

2.      Την παραπέρα αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου (αντικατάσταση ταρτάν, επέκταση κερκίδων κατά 10-16 χιλ. θέσεις όπως προβλέπεται στο αρχικό σχέδιο, τουρνικέ, ανακαίνιση κι εκσυγχρονισμό εσωτερικών χώρων και ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου).

3.      Ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου, για την οποία υπάρχει τεχνική μελέτη.

4.      Κλειστή αίθουσα στίβου στη βόρεια πλευρά της πόλης.

5.      Κλειστό γυμναστήριο ΑμεΑ στο Ρίο.

6.      Μεταλλικό κλειστό γήπεδο στο Ζαβλάνι.

7.      Προπονητικό κέντρο στο Ριγανόκαμπο.

8.      Γήπεδα ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα στις περιοχές Δρέπανο, Κάτω Καστρίτσι, Αρόη, Ρωμανού - Ελεκίστρα, Καμίνια.

9.      Εκσυγχρονισμός σταδίου Παναχαϊκής.

10.  Ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Αγυιάς (παλιό κολυμβητήριο).

11.  Στατική αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των κλειστών βοηθητικών γηπέδων του Τόφαλος.

12.  Κέντρο Τοξοβολίας ανοικτού χώρου.

Το Καλεντάρι των Αθλητικών γεγονότων 2014-23 μπορείτε να το περιηγηθείτε έχει αναρτηθεί στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

·    Ιστοσελίδα Δήμου Πατρέων: http://e-patras.gr/el/kalentari-athlitikon-ekdiloseon-dimoy-patreon-septembrios-2014-dekembrios-2023

·    Ιστοσελίδα Παμπελοποννησιακού Σταδίου: https://www.pampeloponisiako.gr/

·    Ιστοσελίδα Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος»: https://www.patrasnighthalfmarathon.gr/kalentari-athlitikon-ekdiloseon-dimoy-patreon-septemvrios-2014-dekemvrios-2023/

·    Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας: https://patrals.gr/archives/6068

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου