Αργυρό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα - Διακρίσεις για τους Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego!

Το Άμστερνταμ φιλοξένησε από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 13 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023, συλλέγοντας τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αγωνιστικού Stratego, καθώς στην Ολλανδία είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα νόησης.

Σε συνεργασία των διοργανωτών με την Google, παρουσιάστηκαν εργασίες που γίνονται για την εφαρμογή τεχνολογιών Deep Learning και AI στο Stratego και δόθηκε η δυνατότητα σε συμμετέχοντες να αναμετρηθούν με αντίπαλο Τεχνίτης Νοημοσύνης. Επίσης παρουσιάστηκε η εξέλιξη ανάπτυξης της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας Stratego από την Jumbo και την Wanted 5 Games. 

Το ελληνικό Stratego έδειξε ξανά το υψηλό του επίπεδο, λαμβάνοντας παράλληλα τον σεβασμό και θαυμασμό από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και διοργανωτές. Την αποστολή αποτελούσαν οι Πετρουλάκης Γιώργος, Καραμανής Δημήτρης και Πετρουλάκης Μάκης από το Athens ST, ο Τζένος Πασχάλης από το Serres ST και ο Τρυπαναγνωστόπουλος Γιώργος από την Patras ST.

Στην κατηγορία Barrage της πρώτης ημέρας, νικητής ήταν ο Sebastien Crot από την Ελβετία και τον ακολούθησε ο Joshua Critchlow από την Αγγλία στην δεύτερη θέση και ο Axel Hangg από την Γερμανία στην τρίτη. Από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκαν ο Δημήτρης Καραμανής και ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος, όπου με σταθερή παρουσία σε όλους τους αγώνες, κατέλαβαν την 10η και 12η θέση αντίστοιχα.

Η συνέχεια αφορούσε την σημαντικότερη κατηγορία του πρωταθλήματος, της ατομικής συμμετοχής, στην οποία θριάμβευσε η Ολλανδία με νέο παγκόσμιο πρωταθλητή τον Vince Van Geffen και την τριάδα να συμπληρώνουν οι επίσης Ολλανδοί Max Roelofs και Sem Van Geffen.

Πραγματοποιώντας σπουδαίους αγώνες, ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος είχε την καλύτερη κατάταξη ανάμεσα στους Έλληνες, με την 7η θέση και τους 42 βαθμούς. Μερικές στιγμές ατυχίας, παρόλη την πολύ καλή παρουσία, έδωσαν στον Πασχάλη Τζένο την 16η θέση (39β), στον Γιώργο Πετρουλάκη την 18η θέση (37β) και στον Δημήτρη Καραμανή την 20 θέση (36β). Ενώ και ο Μάκης Πετρουλάκης έκανε αξιόμαχη προσπάθεια και με τους 30 βαθμούς έλαβε την 35η θέση.

Την τελευταία μέρα των αγώνων ήταν η ώρα της Εθνικής ομάδας, η οποία αποτελούταν από τους Τρυπαναγνωστόπουλο, Τζένο, Πετρουλάκη, Καραμανή. Η Ελλάδα κατέκτησε την δεύτερη θέση πίσω από την Ολλανδία, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Γερμανία. Όσον αφορά τους αγώνες που έκριναν τα μετάλλια, η Ολλανδία κυριάρχησε της Γερμανίας και της Ελλάδας. Από την άλλη μεριά η ελληνική ομάδα δεν άφησε πολλά περιθώρια στην γερμανική, και με καταλυτικό Stratego εξασφάλισε δίκαια το αργυρό μετάλλιο.

Την ίδια μέρα, στο καθιερωμένο Open, ο Ολλανδός Pim Niemeijer πήρε την πρώτη θέση, με τον Vincent De Boer στην δεύτερη και τον Daniel Crot από την Ελβετία στην τρίτη. Ο Μάκης Πετρουλάκης ισοβάθμισε στην δωδέκατη θέση.

Οι Έλληνες παίκτες επιστρέφουν στην Ελλάδα μέχρι την Δευτέρα, όπου πλέον σειρά θα έχουν οι τοπικοί αγώνες μετά το τέλος του Αυγούστου.

Όσον αφορά την ομάδα της Patras Stratego Team, αναμένεται να διαμορφώσει ένα πλούσιο καλεντάρι αγωνιστικών δράσεων, για την επόμενη επετειακή χρονιά(2023-24) των 10 χρόνων λειτουργίας, με κορύφωση ένα διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης. — στην πόλη Άμστερνταμ, Βόρεια Ολλανδία, Ολλανδία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου