Κοινοβουλευτική αναφορά

 προς τον ΥπουργόΥγείαςκατέθεσεη βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τηνεπιστολήτης Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, μέσω της οποίας ζητάτην άμεση διόρθωση της βλάβης του αξονικού τομογράφου και την ενίσχυση του Αγίου Ανδρέα με δεύτερο αξονικό τομογράφο ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, όπως έχουν προτείνει οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου. 

 Σύμφωνα με τηνεπιστολή, σχεδόν ένα μήνα μετά την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την βλάβη των αξονικών τομογράφων του ΠΓΝΠ, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει τώρα με τον αξονικό του ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται οι ασθενείς με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ, εκτιθέμενοι σε προφανή κίνδυνο και ταυτόχρονα αποδυναμώνεται σε ιατρικό προσωπικό η εφημερία του νοσοκομείου που είναι ήδη σε οριακό σημείο. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι  για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής που προσέρχονται στο ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας», δεν έχουν καμία ευθύνη οι εφημερεύοντες ιατροί.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να μεριμνήσουν για την επίλυση αυτής της κατάστασης διότι οι πολίτες που προσέρχονται στο ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας» υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αποδυναμώνεται στις εφημερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου