ΑΘΗΝΑ / Γιάννης Ιωαννίδης: «Έφυγε» από τη ζωή ο «Ξανθός»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης «έφυγε» τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Υπήρξε προπονητής του Άρη, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο, μετά το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών, γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1945.

Ο θρυλικός προπονητής πέρασε από τον πάγκο του Άρη, όπου με παίκτες όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δημιούργησε μία θρυλική ομάδα, συνέχισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ ήταν και προπονητής της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής ομάδας.

 

Ο Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του με δύο μπασκετικές δυναστείες, αυτή του Άρη και εκείνη του Ολυμπιακού, ενώ σταμάτησε την ενασχόληση με την προπονητική το 2003, όντας ομοσπονδιακός προπονητής.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη πολιτική, αφού το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής, θέση που διατήρησε μέχρι και το 2015. Το 2007 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού.

Στην μπασκετική του θητεία έφτασε στο Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έξι φορές, αλλά απέτυχε να κατακτήσει την κούπα, η οποία λείπει από την τεράστια συλλογή του.

Με τον Άρη αγωνίστηκε το 1988, το 1989 και το 1990, με τον Ολυμπιακό το 1994 και το 1995 και με την ΑΕΚ το 1998.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου