Σύλλογος Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» : Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα»  στην Αγορά Αργύρη, χάρη στην εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε για μία ακόμη χρονιά από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπάντας του Δήμου Πατρέων. Πολλές ευχές δεχθήκαμε και από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Επίσης, ευχήθηκαν για το νέο έτος και μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κ. Φωκίωνας Ζαΐμης, ηυπεύθυνη της Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Ειρήνη Γκοτσοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου και αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους, σχετικά με την συνδρομή και στήριξητου σημαντικότατου έργου τόσο τουΕλληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Πάτρας) όσο και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

Ο χημικός μηχανικός, ποτοποιός - αποσταγματοποιός Παναγιώτης Χάχαλης παρουσίασε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Χίος, η Μυροβόλος», χάρη στην οποία μάθαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τα αρωματικά βότανα και φυτά του αγαπημένου μας νησιού, αλλά και την μοναδική στον κόσμο μαστίχα Χίου.

Εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, στους καλεσμένους προσφέρθηκαν παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα, καθώς και λικέρ Μαστίχα και Τριαντάφυλλο Κάστρο με συστατικά από την χιακή γη.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Δέσποινα Θεοφάνη, Ταμίας του Συλλόγου.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή του, στον Δήμο Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου της Αγοράς Αργύρη, στη Μπάντα του Δήμου Πατρέων για την φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου