ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ : Ποιος θα πληρώσει...τα σπασμένα της κλοπής χαλκού;

 Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται για την κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού-χαλκού από την αποθήκη ηλεκτροφωτισμού, του Δήμου Πατρέων στο συγκρότημα Λαδόπουλου.

Όταν μάλιστα το φαινόμενο αυτό της κλοπής από τις εγκαταστάσεις Λαδόπουλου έχει σημειωθεί πάλι 16/5/23.
Οι τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ότι η υπεβλήθη μήνυση κατά αγνώστων και ότι γίνεται καταγραφή από τους υπαλλήλους για το μέγεθος των ζημιών, δεν λύνουν το πρόβλημα που σε τελευταία ανάλυση θα το χρεωθούν οι πατρινοί δημότες.
 
Στις 22/9/23 ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης αποφασίζει με κατεπείγουσα ανάθεση την φύλαξη του α) Παμπελοποννησιακού β)των εγκαταστάσεων του παλαιού εργοστασίου Λαδόπουλου και γ) του χώρου των παλαιών σφαγείων Πατρών για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την 25/9/23 μέχρι και την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού διεθνή ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη συνολικού προϋπολογισμού 74.868,64 με ΦΠΑ.(επισυνάπτει).
Δηλαδή η απόφαση του δημάρχου αναφέρει ότι ο χώρος φυλάσσεται από 25/9/23 έως και 25/1/24....
Η απόφαση αυτή του δημάρχου πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή στο 3ο θέμα της 24/10/2023...

Η εταιρεία που της ανετέθη με απευθείας ανάθεση, φύλαγε το χώρο;
Αν όχι γιατί; Τι προβλέπει η σύμβαση του Δήμου με την εταιρεία σε περίπτωση κλοπής/ζημιών;
Αφού είναι η δεύτερη φορά που ο χώρος γίνεται στόχος παραβατικών γιατί από τον Μάιο που έγινε η πρώτη κλοπή δεν ελήφθησαν επιπλέον μέτρα;
Σε τελευταία ανάλυση αυτό που ενδιαφέρει τον δημότη και τον πολίτη είναι ποιος θα πληρώσει για τα υλικά που εκλάπησαν.
Γιατί πολύ ωραία μπορεί ήταν η διαφήμιση προεκλογικά ότι το 1€ ο Δήμαρχος Πατρέων το κάνει 10€, αλλά τα λόγια πολλές φορές απέχουν παρασάγγας από τα γεγονότα..
Επειδή όλες οι προκηρύξεις και αποφάσεις συνέβησαν κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο όπου έχουμε πλήρη γνώση, συμμετείχαμε στα πεπραγμένα και στην οικονομική επιτροπή  καλούμε τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει στα ερωτήματά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου