ΠΑΤΡΑ : σπιράλ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τις συνεδριάσεις των τοπικών

 Ο Πρόεδρος του Άνω Καστριτσίου συγκάλεσε συνεδρίαση… εκτός χωριού!

Κακή αρχή έκανε η δημοτική αρχή σε ότι αφορά τη λειτουργία των νέων τοπικών συμβουλίων που προέκυψαν από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Το ατόπημα έκανε με το «καλημέρα» ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Καστριτσίου, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος συγκάλεσε την εναρκτήρια συνεδρίαση του οργάνου σε χώρο εκτός του χωριού! Παρότι ο νόμος είναι σαφής («οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της κοινότητας είναι δημόσιες και γίνονται στο γραφείο αυτής»), ο Πρόεδρος αποφάσισε να τον παραβλέψει. Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την προσπάθεια απομάκρυνσης της συνεδρίασης από το Άνω Καστρίτσι. Πόσο μάλλον που η κοινότητα διαθέτει ειδικό χώρο, επαρκή και εξοπλισμένο, στον οποίο ανέκαθεν γίνονταν οι συνεδριάσεις του οργάνου με την προηγούμενη σύνθεση (βλ. σχετική φωτογραφία). Επιπρόσθετα ο εν λόγω αυτοδιοικητικός κατείχε τον τίτλο του Προέδρου και κατά την παρελθούσα δημοτική θητεία, στοιχείο που τον καθιστά γνώστη των διαδικασιών.

Ευτυχώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία (είτε αψυχολόγητη, είτε σκόπιμη) έπεσε στο κενό, μετά από την εύλογη διαμαρτυρία των τοπικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ο τοπικός σύμβουλος Ανδρέας Βετούλας κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο πως δεν προτίθεται να αφήσει το χωριό του για καμία συνεδρίαση και του ζήτησε να φροντίσει το τοπικό συμβούλιο να συνεδριάζει εντός των ορίων του Άνω Καστριτσίου. Εκεί, άλλωστε κατοικούν, δρουν και εκλέχτηκαν όλα τα μέλη του συμβουλίου, ψηφισμένα αποκλειστικά από ντόπιους συνδημότες τους, οι οποίοι και πρέπει να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων.

Με την ευκαιρία το σπιράλ απευθύνει δημόσια ερώτηση προς την δημοτική αρχή για το πότε σκοπεύουν οι Πρόεδροι που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη να συγκαλέσουν τα αντίστοιχα όργανα στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες. Οι γιορτές πέρασαν, ο χρόνος κυλάει, οι δημότες παραμένουν χωρίς ουσιαστική τοπική εκπροσώπηση και τα προβλήματα περιμένουν αντιμετώπιση και λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου