Πάτρα: Προβολή της ταινίας "Κόκκινος Ουρανός" από την Κινηματογραφική Λέσχη και Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την Δευτέρα 15/1/2024 στα Options Cinemas - Ολοκληρώνεται ο Α' κύκλος προβολών και 22/1 ξεκινά ο Β' κύκλος με 13 εξαιρετικές ταινίες

Αυτή τη Δευτέρα 15/1/2024 θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Α’ Κύκλου του προγράμματος 2023-2024 της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε. Πρόκειται για την ταινία "Κόκκινος Ουρανός" του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Κρίστιαν Πέτζολντ, μία ταινία βραβευμένη στο τελευταίο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Όπως πάντα θα γίνουν δύο προβολές, στις 19.00 και στις 21.30.

 Επίσης όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, καλούνται οι σινεφίλ να συμμετάσχουν & στον εορτασμό της νέας χρονιάς, με την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης, την ημέρα αυτή. Θα υπάρξουν 2 νομίσματα και 2 τυχεροί, ένας για κάθε προβολή.

Σύντομα θα ανακοινωθεί & το τελικό πρόγραμμα του Β’ Κύκλου προβολών με 13 (+ 1 ταινία μικρού μήκους) ταινίες που θα ξεκινήσει στις 22/1 και θα ολοκληρωθεί με το καλό στις 29/4/2024.

Η έναρξη του Β’ Κύκλου προβολών αναμένεται να γίνει με μία ξεχωριστή ταινία, τη «Γη της επαγγελίας» του Νικολάι Αρσέλ από την Δανία, παραγωγής 2023 με πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - AFIRE – ROTER HIMMEL

•              Σκηνοθεσία - Σενάριο:  Κρίστιαν Πέτζολντ

•              Ηθοποιοί: .Τόμας Σούμπερτ, Πόλα Μπέερ, Ένο Τρεμπς.

•              Φωτογραφία: Χανς Φρομ

•              Μοντάζ: Μπετίνα Μπόχλερ

•              Χώρα:  Γερμανία (Έγχρωμη)

•              Διάρκεια: 102 λεπτά.

Διακρίσεις:  4 Βραβεία και 4 Υποψηφιότητες

Berlin International Film Festival 2023: Βραβείο Αργυρή άρκτος-Μέγα Βραβείο Επιτροπής.

Υποψηφιότητα για Χρυσή Άρκτο.

Odesa International Film Festival 2023: Ειδικό Βραβείο Επιτροπής(Κ. Πέτζολντ).

Palic Film Festival 2023: 2 Βραβεία, Καλύτερης ταινίας και FIPRESCI (Κ. Πέτζολντ)

Φεστιβάλ Σίδνεϊ, Φεστιβάλ Λα Ροσέλ, Φεστιβάλ Εδιμβούργου.

Βερολίνο 2023: To «Afire» του Κρίστιαν Πέτσολντ είναι σαρδόνια βραδυφλεγές.

Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου για μια φαινομενικά ανάλαφρη, αλλά διεισδυτική καλοκαιρινή κωμωδία με σκοτεινές ανταύγειες στα χνάρια του Ερίκ Ρομέρ.   Σταθερός επισκέπτης της Berlinale ο βετεράνος δημιουργός επιστρέφει στο διαγωνιστικό με μια συγκρατημένη τραγικωμωδία.

Ο Λίον είναι ένας νεαρός συγγραφέας, ο οποίος μαζί με το φίλο του Φέλιξ πηγαίνει για λίγες ημέρες στο οικογενειακό εξοχικό του τελευταίου στη Βαλτική θάλασσα. Εκεί σκοπεύει να δουλέψει εντατικά πάνω στο καινούργιο του μυθιστόρημα, αλλά η απροειδοποίητη εμφάνιση της νεαρής Νάντια θα του αλλάξει τα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου