Ενοχή Πισπιρίγκου η πρόταση της εισαγγελέως

 Καταπέλτης η Ελευθερία Σπυριδωνάκου – «Το παιδί νοσηλευόταν και η κατηγορούμενη έκανε αναρτήσεις στα social media»

Η εισαγγελική αγόρευση στη χθεσινή δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου διήρκεσε περισσότερο από 9 ώρες.

 

 

 Καταπέλτης υπήρξε κατά τη μαραθώνια αγόρευσή της στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου η εισαγγελέας της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η εισαγγελική αγόρευση, που ξεκίνησε χθες το πρωί και κράτησε έως αργά το βράδυ, διήρκεσε πάνω από 9 ώρες(!) με την εισαγγελέα να αναφέρεται στο σύνολο της πρωτοφανούς υπόθεσης. Η εισαγγελική λειτουργός, έπειτα από μια δίκη που κράτησε περίπου ένα χρόνο –έγιναν συνολικά 89 συνεδριάσεις στο ακροατήριο, εξετάστηκαν πάνω από 60 μάρτυρες– και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας και για την απόπειρα να τη δολοφονήσει νωρίτερα χωρίς να τα καταφέρει.

Η εισαγγελέας Ελευθερία Σπυριδωνάκου δεν άφησε πτυχή της υπόθεσης χωρίς να την αναλύσει και να την αξιολογήσει. Τα επιχειρήματά της για την ενοχή της Πισπιρίγκου υπήρξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αγόρευσής της συντριπτικά. Αναφέρθηκε εκτενώς και στις δύο φάσεις νοσηλείας της άτυχης 9χρονης, που, όπως υποστήριξε η εισαγγελέας, δολοφονήθηκε από τη μητέρα της με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη. Τόσο κατά το στάδιο που το κοριτσάκι εισήχθη στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη και το κράτησαν στη ζωή έστω και παραπληγικό, όσο και στη συνέχεια, κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και κατέληξε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας.

Καταπέλτης υπήρξε η εισαγγελέας όχι μόνον αναφέροντας ένα προς ένα τα γεγονότα που κατά την πρότασή της επιβεβαιώνουν πλήρως την ενοχή της Πισπιρίγκου, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά της και τη μεταχείριση που επιφύλαξε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, το τελευταίο από τα τρία της παιδιά, που έχασε τη ζωή του, ενώ πριν από αυτό άλλα δύο κατά το κατηγορητήριο δολοφονήθηκαν και αυτά από τη μητέρα τους. Η δίκη για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου έχει οριστεί χωριστά από τη δίκη που ολοκληρώνεται σε λίγο για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Εκείνο το χρονικό διάστημα που το παιδί νοσηλευόταν», ανέφερε η εισαγγελέας, «η κατηγορούμενη, ενώ έχει χάσει δύο παιδιά, κάνει αναρτήσεις στα social media και ρωτάει αν ο κ. Δασκαλάκης φοράει τη βέρα του και αν δηλώνει παντρεμένος. Η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω. Και όλα αυτά ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει τον νου της στον κ. Δασκαλάκη και ρωτάει την αδελφή της συνεχώς γι’ αυτόν».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε ειδικά στη στοχοποίηση των γιατρών και των νοσηλευτών που χειρίστηκαν στα δύο νοσοκομεία την άτυχη Τζωρτζίνα, κατακεραυνώνοντας την υπεράσπιση και τη Ρούλα Πισπιρίγκου. που επιχείρησε να αποδώσει στους γιατρούς την ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού της.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη θέση που εξέφρασε η υπεράσπιση, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα της παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά με δεδομένο ότι στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μετά τα 20 λεπτά μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικές βλάβες, η εισαγγελέας έδωσε συγχαρητήρια στον αναισθησιολόγο, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή, επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει νευρολογικά προβλήματα. Αλίμονο αν ζητάμε από τους γιατρούς να πρέπει να σταματάνε την ΚΑΡΠΑ μήπως και έχουμε νευρολογικά προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου