Βαλτιμόρη: Αναζητούν επιζώντες στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Εντοπίστηκαν δύο από τους αγνοουμένους, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

 Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης «τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων» βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ώρες στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, μετά την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key και τη μερική κατάρρευση τμήματός της στον ποταμό Πατάπσκο. 

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των τοπικών αρχών, δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα νερά, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τις αρχές της Βαλτιμόρης, ο ένας διασωθείς αρνήθηκε τη νοσηλεία, ενώ ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει την κατάρρευση της γέφυρας ως «συμβάν με πολλαπλά θύματα», αναζητώντας αγνοούμενους και τουλάχιστον «επτά οχήματα» στον ποταμό. 

«Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημά μας είναι η διάσωση αυτών των ανθρώπων» δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, Κέβιν Καρτράιτ, σημειώνοντας πως προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων και οχημάτων που κατέληξαν στο νερό.

«Το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», τόνισε από την πλευρά του κατά τη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Τζέιμς Ουάλας προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου