-Ακουσα …Διάβασα… Είδα … Εμαθα… (31/3/24)

*** Τελευταία ημέρα λειτουργίας σήμερα  Κυριακή 31-3-24 για το ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας καθώς όπως είναι γνωστό μπαίνει από αύριο σε μεγάλο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης που θα το κρατήσει αναγκαστικά κλειστό για διάστημα 18-24 μηνών περίπου. Αύριο Δευτέρα το πρωί θα προλάβει να προσφέρει μόνο το πρωινό σε ένα γρούπ που έχει απομείνει και μετά όλα σταματούν…

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Αστήρ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1974 πρί 50 χρόνια δηλαδή  και από τότε πρώτη φορά μπαίνει σε τόσο μεγάλο πρόγραμμα ανακαίνισης.

(φωτογραφία)

*** Διέκοψε την λειτουργία του αμέσως μετά την  Καθαρά Δευτέρα στα μέσα Μαρτίου το  ζαχαροπλαστείο  καφέ  και αρτοποιείο  Μπουλούλης στην διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου στην Πλατεία Ολγας.

(φωτογραφία)

*** Την καθιέρωση  ετήσιας πανελλήνιας έκθεσης τροφίμων και ζαχαροπλαστικής στην Πάτρα εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αντώνης Κουνάβης  ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του  ως  επικεφαλής ψηφοδελτίου για το Επιμελητήριο στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει την προσέλκυση κρουαζιέρας.

*** Για τις 19 Μαίου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος.

*** Μεθαύριο  Τετάρτη  2 Απριλίου η συνέχεια εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας

*** Πλώρη για νέα ρεκόρ το 2024 βάζει ο ελληνικός τουρισμός εν μέσω αντίξοων εξωτερικών συνθηκών. Η δυναμική του διατηρείται και το 2024, με τις προβλέψεις να θέτουν τον πήχη των εσόδων στα 21 δισ. ευρώ. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι επιβεβαιώνοντας τη διατήρηση της περυσινής ισχυρής δυναμικής του κλάδου, με τις προκρατήσεις να φέρουν θετικό πρόσημο, ενώ ανάκαμψη σημειώνουν και αγορές που είχαν μείνει πίσω λόγω της πανδημίας. Η πορεία του εισερχόμενου τουρισμού θα εξαρτηθεί και πάλι από τη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, οι πρώτοι οιωνοί σηματοδοτούν μια δυναμική εκκίνηση χρονιάς σε όρους αεροπορικών αφίξεων, με τάση διψήφιας ετήσιας ανόδου για το πρώτο τρίμηνο και ενδείξεις για μεγαλύτερα αεροσκάφη που συνδέουν μακρινούς προορισμούς υψηλής δαπάνης.

-         To 16% συνολικών ταξιδιωτικών δαπανών που σε απόλυτα μεγέθη ξεπερνούν ετησίως τα 195 δισ. δολάρια προέρχεται από τον τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και αποτελεί περισσότερο από το 10% της ζήτησης παγκοσμίως. Παράλληλα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ταξιδεύουν 25 φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες.Είναι μία μεγάλη αγορά στην οποία στοχεύει η Ελλάδα όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσιάζοντας την πολιτική και τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου