ΠΑΤΡΑ / ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΙ Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟΥ

Με κατανυκτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν οι Δ’ Χαιρετισμοί στο εκκλησάκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου (το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη),την Παρασκευή στις 12 Απριλίου 2024 το μεσημέρι και ώρα 12:00-13:00 μ.μ., παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσηςκ.Χρυσάνθου,του Αρχιμανδρίτη π.ΑμβροσίουΓκουρβέλου, του π.ΚωνσταντίνουΔαραμούσκακαι του διακόνου Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Τη Θεία λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους: η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 3ης θέσης δασκάλων και Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, κ.Αικατερίνη Νικολακοπούλου, ο (τέως)επίκ.καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών κ.Ιωάννης Καραντζής, ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, κ.Ηλίας Φαρμάκης, εκπαιδευτικοί όμορων σχολείων, πολλοί γονείς-παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών/-τριών του σχολείου, ευλαβείς πολίτες, τους οποίους υποδέχτηκεη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, κ.Πηνελόπη Φραντζή. Οι μαθητές/-τριες του σχολείου παρέστησαν στην Ακολουθία,έχοντας υποδειγματική παρουσίακαθόλη τη διάρκεια των Χαιρετισμών.
 

Μια ιδέα που πρωτοσυζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 (24-11-2023) από τον Αρχιμ.ΑμβρόσιοΓκουρβέλο, τον π.Κων/νοΔαραμούσκα και τη Διευθύντρια κ.Πηνελόπη Φραντζή έγινε πράξη, χάρη στη συνεργασία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, καθώς και του Βοηθητικού Προσωπικού, αλλά και της πρεσβυτέρας και συνταξιούχου εκπαιδευτικούκ.ΜαρίναςΜπαρούση, οι οποίοι προετοίμασαν τον χώρο της Εκκλησίας για να ακουστούν οι ύμνοι προς της Θεοτόκον: «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε», «Τη Υπερμάχω», «Ὦ πανύμνητη Μητέρα», «Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη, αλλά έστειλε τις ευχές του. Ομοίως ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ.ΝικόλαοςΚλάδης, έστειλε αντιπροσωπεία υπαλλήλων να παρακολουθήσουν την Ακολουθία.

Χρέη ψαλτών ανέλαβαν οι: κ.Ελευθέριος Πολυκρέτης (Αμοργιανός συγγραφέας και ποιητής), ο κ.ΗλίαςΓκοτσόπουλος (Πρώην Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου) και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, κ.ΙωάννηςΚαββαδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου