Η Ολυμπιακή Φλόγα

 ...θα περάσει από την Πάτρα στις 25 Απριλίου του 2024, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για την 33η Ολυμπιάδα. Κατά την διέλευσή της, θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου, ο Κωστής  Παλαμάς. Μία μικρή τελετή απόδοσης τιμής οργανώνεται αυτή την ημέρα, στις 16.30 μ.μ., στην οδό Κορίνθου 241, από την Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς».

Συνεπώς, η ΠΑΤΡΑ θα συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιας ακτινοβολίας γεγονός με μια σύντομη, αλλά σημαντική σε συμβολισμό ιστορική μνήμη και καλλιτεχνικής αξίας εκδήλωση, που θα τιμά τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, αλλά και την πολιτιστική ταυτότητα της.

 

          Για την προετοιμασία και υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής, η Στέγη Γραμμάτων συνεργάζεται με φορείς Πολιτισμού της πόλης. Και τούτο, διότι ο Ολυμπιακός Ύμνος διατυπώνει το σύνολο των Ολυμπιακών ιδεωδών στη σημερινή εποχή και προβάλλει πανανθρώπινες αξίες. Ενδιαφέρει η ανάδειξή της σημασίας του, ως πολιτιστικού γεγονότος, στο ποιητικό τοπόσημο, που έχει εδραιωθεί στη πόλη.

          Συνεργαζόμαστε με την «Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας»,  η οποία υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Μο Σταύρου Σολωμού, έχει την ευθύνη του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης. Σημαντική είναι εδώ, η συνεισφορά της καταξιωμένης  mezzosoprano Ειρήνης  Καράγιαννη, στην επιμέλεια του προγράμματος.

          Το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας θα τιμήσει την εκδήλωσή  , με την παρουσίαση εμφανίσεων και τη συμμετοχή του στο δρώμενο.

          Το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα, θα μετέχει με απαγγελίες, θα μας εισάγει στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τραγούδι και χορογραφία των μαθητών του Ινστιτούτου. Επιπλέον, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα χαιρετήσει την εκδήλωση.

          Το κύριο δρώμενο χαρακτηρίζεται, προφανώς από την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την πράξη απόδοσης τιμής στον Ποιητή και το έργο του. Το Ολυμπιακό Κίνημα, εκπροσωπείται στην εκδήλωση από τον επικεφαλής της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Παρίσι ,  κ. Πέτρο Συνοδινό.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου