ΠΑΤΡΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 Οι  Εκδόσεις Άγρα, ο  Σύνδεσμος Φιλολόγων Περιοχής Πατρών και το Ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Διαπολιτισμός (www.diapolitismos.net)

διοργανώνουν εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στον χώρο του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία (Γεροκωστοπούλου 31-33, Πάτρα) για την παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέα Παντελή Μπουκάλα για το δημοτικό τραγούδι.

Ομιλητές: Γιάννης Η. Παππάς,φιλόλογος, ποιητής, μεταφραστής,

Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ποιητής

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα

 

Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία των φορέων:

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

Σύλλογος Συρρακιωτών Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας "Γ. Ζαλοκώστας"

Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας , Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας

 

Μουσικό σύνολο παραδοσιακής δημοτικής μουσικής θα μας θυμίσει γνωστά δημοτικά τραγούδια

Συμμετέχει το πολυφωνικό σχήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών "Λαλούσιν πολυφωνικά" και η χορωδία του Συλλόγου Αρκάδων Πατρών. Στη χορωδία θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα « Η ΘΑΝΑ» Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

 

Ο Παντελής Μπουκάλας (Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας, 1957) είναι ποιητής, αρθρογράφος, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στο Λεσίνι του Μεσολογγίου, αλλά σύντομα μετακόμισε στην Αθήνα. Στόχευε να σπουδάσει φιλολογία, αλλά απέτυχε στην Έκθεση και έτσι σπούδασε Οδοντιατρική. Από την νεαρή του ηλικία υπήρξε υποστηρικτής της αριστεράς και προσπάθησε να δημιουργήσει οργάνωση Ρήγα Φεραίου, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά εντάχθηκε και ο ίδιος στην ΚΝΕ.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1979 (Σύμπτωμα, Ο Πολίτης, Πρωινή Ελευθεροτυπία). Το 1987 έγραφε στην Πρώτη, ενώ από το 1990 αρθρογραφεί στην Καθημερινή όπου για είκοσι χρόνια είχε την ευθύνη της ανά Τρίτη σελίδας του βιβλίου. Είναι επιμελητής κειμένων συνεργαζόμενος κυρίως με τις Εκδόσεις Άγρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου