Ευρωπαϊκές εκλογές 2024: δημοσίευση των αποτελεσμάτων και άλλες πληροφορίες

 


Ενημερώσεις στις 12:00 και στις 18:00

Έναρξη του προγράμματος της βραδιάς των εκλογών στις 18:30 

 

Περίπου στις 20:15 - 20:30 η πρώτη εκτίμηση για τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, στις 00:15 - 00:45 τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα

Επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και κορυφαίοι υποψήφιοι θα πραγματοποιούν δηλώσεις στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της βραδιάς

Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών θα ανακοινωθούν απόψε περίπου στις 00:15 - 00:45 στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες.

Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών θα δημοσιευθούν μετά τις 00:00, όταν κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες στην Ιταλία. Μέχρι εκείνη την ώρα, θα δημοσιευθούν περίπου στις 19:15 όσες εθνικές εκτιμήσεις είναι διαθέσιμες, ενώ περίπου στις 21:15 - 21:30 θα δημοσιευθεί μια πρώτη εκτίμηση της νέας σύνθεσης του Κοινοβουλίου, βασισμένη σε εθνικές εκτιμήσεις, exit polls και προεκλογικές προθέσεις ψήφου.

Μία δεύτερη εκτίμηση για την κατανομή των εδρών έδρες θα δημοσιευθεί περίπου στις 00:15 - 00:45 και θα περιλαμβάνει τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα από ορισμένα κράτη μέλη, καθώς και εκτιμήσεις για τα υπόλοιπα.

Θα ακολουθήσουν επικαιροποιημένες εκτιμήσεις, καθώς οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου θα λαμβάνουν πληροφορίες από τις εθνικές αρχές. Η τελευταία επικαιροποιημένη εκτίμηση αναμένεται περίπου στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα,.

Όλα τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚ για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης στις 12:00 και στις 18:00

Η Υπηρεσία Τύπου του Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις για τα μέσα ενημέρωσης στις 12:00 και στις 18:00 στην αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου, η οποία έχει μετατραπεί σε αίθουσα Τύπου. Οι ενημερώσεις θα αφορούν τις τελευταίες πληροφορίες για τη νύχτα των εκλογών, καθώς και χρήσιμα στοιχεία για το Κοινοβούλιο και τη διοργάνωση των ευρωπαϊκών εκλογών. Και στις δύο ενημερώσεις ερωτήματα μπορούν να τεθούν μόνο μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας, ενώ θα μεταδοθούν διαδικτυακά με διερμηνεία μεταξύ αγγλικών και γαλλικών Το EbS θα μεταδίδει ειδικό πρόγραμμα για τις εκλογές από τις 18:30.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση σχετικά με τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών και τα επόμενα βήματα, ακολουθούμενη από συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων.

Δηλώσεις κορυφαίων υποψηφίων και επικεφαλής πολιτικών ομάδων

Εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του ΕΚ και κορυφαίοι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής θα πραγματοποιούν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Διαθέσιμες θα είναι επίσης οι ομάδες Τύπου των πολιτικών ομάδων, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης και να διευκολύνουν τις επαφές. Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους εδώ.

Επικεφαλής και εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων αναμένεται να μιλήσουν στα ΜΜΕ στις 22:30 (ακριβής ώρα προς επιβεβαίωση) σε αύξουσα σειρά βάσει του μεγέθους των πολιτικών ομάδων στην σύνθεση του απερχόμενου Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου