Η ΠΔΕ στηρίζει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» , που διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, επιστρέφει με την τρίτη του εκδοχή με θέμα «Το γυναικείο βλέμμα» στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου και στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Μετά από 2 διοργανώσεις κατά τις οποίες το Αίγιο μπήκε στο επίκεντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, το φετινό φεστιβάλ μεγαλώνει και συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Για πρώτη χρονιά, δημιουργοί που συμμετέχουν στα Διαγωνιστικά Προγράμματα θα βρεθούν στο Αίγιο και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε Q&A συναντήσεις. 

 

Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές είχαν και φέτος δύσκολο έργο όσον αφορά την αξιολόγηση των ταινιών. Στις καλύτερες ταινίες θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ για τα διεθνή προγράμματα και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

Η συνεργασία με θεσμούς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το WIFT GR, η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζεται, ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Γενική Γραμματέας, Ζέφη Δημαδάμα θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΟΚΛΕ.

Η τελετή έναρξης, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, θα κορυφωθεί με τη συναυλία του αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά και σπουδαίοι καλεσμένοι θα δώσουν το παρόν στο φεστιβάλ, που φέτος θα τιμήσει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Εύα Νάθενα, ενώ στην τελετή λήξης, την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα παρευρεθεί ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν.

Στην τελετή έναρξης, ο Φοίβος Δεληβοριάς  παρουσιάζει τη νέα του παράσταση, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενθουσιώδεις κριτικές και αλλεπάλληλα sold out.

Οι βραδινές προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος πραγματοποιούνται στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου