ΠΑΤΡΑ / Μεγάλης έκτασης επιχείρηση καθαρισμού μέσα στο δάσος Ομπλού – Κεφαλόβρυσου


 Έκκληση της Τοπικής Κοινότητας να μην μετατρέπεται

σε χωματερή το δάσος

Οι κάτοικοι του Σαραβαλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων συνεχίζουν τις δυναμικές πρωτοβουλίες τους για να υπενθυμίσουν την «ξεχασμένη»   σπουδαιότητα για το αστικό και περιαστικό πράσινο και το περιβάλλον, του πανέμορφου δάσους Ομπλού - Κεφαλόβρυσου, που βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές της Πάτρας.

  

 

Μετά τον καθαρισμό   στην περιοχή Τέρμα Μύλου και τη μετατροπή ενός   σκουπιδότοπου σε όμορφο δενδροπερίβολο από τους μαθητές του Γυμνασίου Σαραβαλίου, τον δραστήριο Φιλοδασικό Προοδευτικό Σύλλογο «Άγιος Νικόλαος» και την Τοπική Κοινότητα, που σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής  και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου, μία ακόμη μεγαλύτερης έκτασης επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μέσα στο δάσος ΟμπλούΚεφαλόβρυσου.

 

Το κάλεσμα των τοπικών φορέων  βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του Σαραβαλίου με εντυπωσιακή συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Με την βοήθεια του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και του προσωπικού του Δήμου μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες λάστιχων, επίπλων και σκουπιδιών, επαναφέροντας το δάσος στη φυσική του κατάσταση.

 

Η Τοπική Κοινότητα, οι φορείς και οι κάτοικοι του Σαραβαλίου με τη συνεχή δράση τους στέλνουν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το δάσος του Ομπλού – Κεφαλόβρυσου, τόσο από όσους ανεύθυνα το ρυπαίνουν, όσο και από όποιον το επιβουλεύεται για ίδιον όφελος.

 

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση, που θα γίνει με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Περιβάλλοντες, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, είναι σύσκεψη με φορείς της ευρύτερης περιοχής για το ζήτημα της κοπής δένδρων στο δάσος, καθώς και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ρύπανσης του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου