ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ / Αμοραλιστική επίθεση της Δημοτικής αρχής εναντίον του ΣΟΨΥ..


Με έκπληξη διαβάσαμε την "απάντηση" της Δημοτικής αρχής στην πρόεδρο του ΣΌΨΥ κ. Μπίκου...Αρχικά πιστέψαμε ότι κάποιος hacker ή troll του διαδικτύου είχε κάποιο κακόβουλο λογισμικό και την είχε δημιουργήσει...μέχρι που αναρτήθηκε και στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Πατρέων.

Η κ. Μπίκου από τις 18/10/22 είχε καλέσει  ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις και τον Δήμαρχο Πατρέων σε συνάντηση για να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχική υγεία, το δύσκολο αγώνα που δίνουν απέναντι στα κοινωνικά στερεότυπα που τους αποκλείουν.
Πρότεινε να παραχωρηθούν ανεκμετάλλευτοι χώροι από τον Δήμο ώστε να δημιουργήσουν δράσεις για να απασχολούνται, να εντάσσονται στην κοινωνία.
Ο κ. Πελετίδης δεν προσήλθε καν στη συνάντηση, έτσι με πρόταση της παράταξής μας Ώρα Πατρών είχε έρθει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο.
 
Η πρότασή μας τότε, ήταν να δοθεί η πρώην καφετέρια Λάγιος ή το κυλικείο του νέου δημαρχείου να το διαχειριστεί ο ΣΟΨΥ, όπως γίνεται σε πάρα πολλούς Δήμους που επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία σε όλη τη χώρα.
Ο Δήμαρχος απέφευγε να πάρει θέση έτσι το κυλικείο, μετά τις εκλογές, δεν το έδωσε στον ΣΟΨΥ αλλά προχώρησε σε μια ανήκουστη επίθεση εναντίον των ατόμων με ειδικές ανάγκες 

  • Ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι το κλείσιμο του "ΚΑΦΕ Γέφυρες" που είχε διαρκή παρουσία για αρκετά χρόνια στην οδό Πατρέως, επήλθε ως αποτέλεσμα ότι δεν είναι καλοί επιχειρηματίες και ειρωνικά σχολίαζε “να κατηγορήσουμε τους Πατρινούς που προτιμούσαν άλλες καφετέριες"...Το κλείσιμο πρωταρχικά για όποιον γνωρίζει την αγορά προήλθε από τα αβάσταχτα για μια επιχείρηση έξοδα και τα υπέρογκα ενοίκια που είχαν να πληρώσουν, χωρίς να υπάρχει βοήθεια.
  • Μεταφέρει ο Δήμαρχος τα προβλήματα αποκλειστικά στην κυβέρνηση, λες και δεν αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. 
  • Δήμοι σε όλη την χώρα με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων έχουν παραχωρήσει χώρους και εντάσσουν αρμονικά τα άτομα με ψυχική υγεία, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους και τις πολιτικές τους αναφορές.
  • Κατηγορεί ότι οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να γίνεται με ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Μόλις μερικές μέρες πριν διαφήμιζε εκ νέου ότι συνεργάζεται με ΜΚΟ από την οποία βραβεύτηκε κιόλας για τα αδέσποτα ζώα!!
Γιατί στηρίζει ο Δήμαρχος μόνο τα όργανα του πολιτικού του φορέα του ΚΚΕ, Σύγχρονη Εποχή, Ριζοσπάστη με απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ; Σε αυτούς δεν ισχύουν οι νόμοι της αγοράς;
Κρίνουμε τη στάση της δημοτικής αρχής υποκριτική και αμοραλιστική, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό θα θέλαμε να γνωρίζαμε εάν ο πολιτικός της φορέας το ΚΚΕ συμφωνεί με την ανακοίνωση.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει αυτή την ντροπιαστική για την πόλη ανακοίνωση απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικά προβλήματα και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να φέρουν άμεσα το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο. 
Οι λογικές που βάζουν στο περιθώριο τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανήκουν σε ακροδεξιούς, συντηρητικούς χώρους. Ο προοδευτικός κόσμος και οι δημοκρατικοί πολίτες της Πάτρας την καταδικάζουν..
Απέναντι σε αυτή την συντηρητική πολιτική της δημοτικής αρχής κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά και να ανέχεται, γιατί απλά γίνεται συνένοχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου