ΠΑΤΡΑ / Τρείς ημέρες jazz στο προαύλιο του νέου Δημαρχείου στο «Παλαιό Αρσάκειο»


 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2024

 

Η ενότητα jazz&more ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας στις 9.30 το βράδυ ΣΗΜΕΡΑ  Παρασκευή 14 Ιουνίου στο προαύλιο του νέου δημαρχείου(παλαιό Αρσάκειο).

Οι φίλοι της jazzκαι… όχι μόνο, θα παρακολουθήσουν ένα τριήμερο μουσικής πανδαισίας και ξενάγησης από ξεχωριστούς καλλιτέχνες στους δρόμους της jazzκαι τα αχαρτογράφητα» μονοπάτια της.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ “KOLIDABABO

Το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής οι “KolidaBabo”, δύο μουσικοί που ειδικεύονται στα πνευστά με ακούσματα και επιρροές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδαςθα αφήσουν στην πρεμιέρα του θεσμού το δικό τους στίγμα.  Ο Σωκράτης Βότσκοςαπό την Πέλλα και ο Χάρης Π. από την Αθήνα, με οδηγό τη δημιουργικότητα και «όχημα» τη συλλογική έκφραση θα αποκαλύψουν επι σκηνής γιατί η jazzκαι η μουσική γενικότερα  είναι μια παγκόσμια γλώσσα που πρέπει να είναι προσβάσιμη στον καθένα.

 

Στα livesessions εξερευνούν την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας και τις folk παραδόσεις της Ηπείρου και της Θράκης σε σχέση με τα abstractelectronics και την freejazz.

 

              ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ “THEHARPERTRIO

HMaria-ChristinaHarper, electricjazz αρπίστακαισυνθέτρια, παίρνει το Σάββατο 16 Ιουνίου τη σκυτάλη προκειμένου να αποκαλύψει εκ νέου τον ήχο της άρπας στον κόσμο της jazz.

Μέσα από το  ενδιαφέρον της να ξεπεράσει ταπαραδοσιακά όρια της άρπας, παρουσιάζει το όργανό με νέους καισυναρπαστικούς τρόπους, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές της μουσικές ρίζες με τη freejazz δημιουργεί έναν ακαταμάχητο, συναρπαστικό ηχητικό σύμπαν, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση.

Η Maria-Christina συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς αναγνωρισμένουςμουσικούς.Με τον ντράμερ EvanJenkins και τη δυναμική σαξοφωνίστα JosephineDaviesφτιάχνοντας το μουσικό σχήμα HarperTrio για το οποίο δημιούργησε επτά πρωτότυπες συνθέσεις. Οι συνθέσεις φλερτάρουν με τους avant-garde και ψυχεδελικούς ήχους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον spiritualjazz ηχητικό τοπίο.

Συντελεστές: Maria-Christina (άρπα), EvanJenkins (ντραμς), JosephineDavies  (σαξόφωνο).

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΑLEKOS VRETOS QUARTET “MEDITERRANEAN ECHOES”

Το τριήμερο της ενότητας “Jazz&more” κορυφώνεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο προαύλιο του παλαιού Αρσακείου με την εμφάνιση του AlekosVretosMediterraneanEchoes,που αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνει κρουστά ή ντραμς.

Εδώ ο ρυθμός υπονοείται, αφήνοντας χώρο στους μουσικούς να χρησιμοποιήσουν τις μελωδίες για να πουν αυτό που θέλουν. Το ούτι με το παραδοσιακό κλαρίνο του Γιάννη Δίσκου, και το μπάσο του Ντίνου Μάνου με το πιάνο του Δημήτρη Βερδίνογλου συνομιλούν αβίαστα.

Κορυφαίοι δεξιοτέχνες πλέκουν τα δικά τους στοιχεία επάνω στις μελωδίες που καλούνται να ερμηνεύσουν και να τις κάνουν δικές τους, χωρίς να στερούν το αυθεντικό χρώμα και το νόημα. Οι συνθέσεις που θα ακουστούν είναι καιτων τεσσάρων, καθώς κυριαρχεί ο συλλογικός μουσικός χαρακτήρας.

Ανάμεσά στις συνθέσεις παρεμβάλλονται, και αγαπημένες συνθέσεις των AraDinkjian, SimonShaheen, AnouarBrahem, κ.ά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Γιάννης Δίσκος(κλαρίνο), Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο) Ντίνος Μάνος (μπάσο), Αλέκος Βρέτος (ούτι).

 

Τιμές εισιτηρίων:Γενική είσοδος 10,00€, φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€ - Συνολικό «πακέτο» και για τις τρεις ημέρες 20,00€ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ).

Έκδοση εισιτηρίων στο ticketservices.gr και πριν την έναρξη των συναυλιών στην είσοδο του παλαιού Αρσακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου