ΠΑΤΡΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝΟ,ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

 Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το Γηροκομειό, την περιοχή από την οποία πέρασε χθες η πύρινη λαίλαπα και έθεσε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Ο Δήμαρχος, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Αναστασίου και Πρασίνου Τάκη Πετρόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Κορδά, περπάτησε στην καμένη περιοχή του Γηροκομειού και επισκέφθηκε το «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο και το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Η ΜΕΡΙΜΝΑ». Συνομίλησε με κατοίκους, καθώς επίσης με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και τους εργαζόμενους, σχετικά με το τι έγινε, τι αποφεύχθηκε, τι πρέπει να γίνει για να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα δύο ιδρύματα.

ΚΑΙ Σχόλιο για τις δηλώσεις

του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψή του

στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε «μικρό θαύμα» την έγκαιρη εκκένωση του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων και το γεγονός ότι σώθηκαν οι εγκαταστάσεις του.

Επειδή όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας και καλό είναι να μη βασιζόμαστε σε «θαύματα», η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, τόσο στις υπηρεσίες πυρόσβεσης, όσο και στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, καθώς και να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες.

Επιπλέον, επειδή μια σειρά κρίσιμες εργασίες, όπως η αποψίλωση των περιαστικών δασών και των οικοπέδων δεν μπορεί να γίνονται «με το μάτι», χρειάζεται επιτέλους να προχωρήσει η ουσιαστική χρηματοδότηση των Δήμων, καθώς και η πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου