ΠΑΤΡΑ / Έκκληση του σπιράλ να επέλθει η εύρυθμη λειτουργία στο Κεντρικό Διαμέρισμα

Οι διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης κατηγορούν τον Πρόεδρο για αρρυθμίες και μη τήρηση του Κανονισμού

Αίτηση των διαμερισματικών συμβούλων του σπιράλ στο Κεντρικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, Τάκη Χρονόπουλου και Δημήτρη Μπότσαρη διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κεντρικού Τομέα (Διαμερίσματος) κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο. Αφορμή οι αρρυθμίες που παρατηρούνται συστηματικά κατά τις συνεδριάσεις του συμβουλίου και η απροθυμία του Προέδρου να εφαρμόσει τον Κανονισμό. Οι διαπιστώσεις των δύο συμβούλων έχουν να κάνουν με τις επανειλημμένες  απουσίες συναδέλφων τους που οδηγούν τις συνεδριάσεις σε συνεχόμενες αναβολές και το συμβούλιο σε απαξίωση.

 

Σύμφωνα με την αίτηση «λόγω της συνεχούς υποβαθμισμένης εικόνας και φύσης που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις του συμβουλίου του Κεντρικού Διαμερίσματος, με ορισμένο αριθμό μελών να λείπουν και να μην εκτελούν τις υποχρεώσεις τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα που υπερβαίνουν τουλάχιστον τις τριάντα (30) ημέρες και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ακόμη και τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, ζητούμε την εφαρμογή του Κανονισμού βάσει του άρθρου 234 του ν. 3852/2010 που αφορά στημη εκτέλεση των υποχρεώσεων μέλους ή μελών του συμβουλίου και στις αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές που διέπουν τον κανονισμό αυτόν, ώστε να επέλθει η εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου και να διευθετηθούν σωρεία θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται καθημερινά στο κέντρο της πόλης».

Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως –όπως συμβαίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο- οι Πρόεδροι των Διαμερισματικών και Τοπικών Συμβουλίων που προέρχονται από τη Λαϊκή Συσπείρωση συχνά ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, παραβλέπουν τη νομοθεσία ή ερμηνεύουν τον Κανονισμό Λειτουργίας των οργάνων κατά το δοκούν. Είναι δημοκρατική τους υποχρέωση να συμμορφωθούν, έτσι ώστε τα όργανα να συνεδριάζουν ορθά και αποτελεσματικά. Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι εκπροσωπούν δημότες των οποίων τα ζητήματα πρέπει να συζητιούνται και να επιλύονται.

Με την ευκαιρία το σπιράλ εκφράζει την πάγια θέση του υπέρ της ανεξαρτησίας, της αναβάθμισης και της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών συμβουλίων, προκειμένου οι πολίτες να εκπροσωπούνται, τα δημοτικά προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η δημοκρατία να υπηρετείται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου