52ο Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας : Συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών με θέμα «Ανάγνωση: Δημοκρατία και Παραπληροφόρηση»

 Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετέχουν στο 52ο  Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας, τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου που ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως, και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων, ανοικτών για το κοινό.

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στη νεολαία και φέρει τον τίτλο «Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται». 200 εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 στην κεντρική σκηνή, το Γραφείο του ΕΚ διοργανώνει συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών με θέμα «Ανάγνωση: Δημοκρατία και Παραπληροφόρηση». Οι ευρωβουλευτές Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ (ΕΛΚ), Νίκος Φαραντούρης (Η Αριστερά) και Γιάννης Μανιάτης (Σοσιαλιστές) θα αναφερθούν στις επιπτώσεις της παραπληροφόρησης στη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου