Επιμελητήριο Αχαίας προς Λοβέρδο

ΠΑΤΡΑ
Το Επιμελητήριο Αχαϊας απέστειλε την κατωτέρω επιστολή 
στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο


Κύριε Υπουργέ,

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και κατ' επέκταση την διευκόλυνση των νέων φοιτητών να σπουδάσουν σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πόλη κατοικίας τους ή πλησίον αυτής.

Την παρούσα περίοδο που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των οικογενειών υφίστανται τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και που ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αρκεί για την απλή επιβίωση της οικογένειας, η απόφασή σας θα έχει πολύ θετική ανταπόκριση στην κοινωνία.

Συμπληρωματικά με την παρούσα, παρακαλούμε  όπως λάβετε υπ' όψιν στη ρύθμιση και ένα πολύ μικρό αριθμό επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών που πτώχευσαν και όλη η περιουσία τους περιήλθε στην πτωχευτική περιουσία.

 Όμως,  μέχρι την εκποίησή της εμφανίζονται τα περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα κλπ.), στα οικονομικά στοιχεία του πτωχού μέχρι την ολοκλήρωση της πτωχευτικής διαδικασίας ρευστοποίησης αυτών, εμποδίζοντας την μεταγραφή του παιδιού τους από το Πανεπιστήμιο που πέτυχαν, σε άλλο κοντά στην πόλη κατοικίας τους.

Συνεπώς, θα πρέπει στην ρύθμιση, να συμπεριλάβετε και αυτή την κατηγορία, ώστε να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση και σε επαγγελματίες  που βίωσαν σε απόλυτο βαθμό την οικονομική κρίση.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου