ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Εξωστρέφεια και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα


Πόσο σημαντικό είναι για την επιχειρηματικότητα σήμερα η σύνδεση με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές; Η εξωστρέφεια ως επιχειρηματική κουλτούρα και στρατηγική επιλογή αποτελεί κλειδί για την επιβίωση και την ανάπτυξη της σύγχρονης επιχείρησης; Ποιες νέες ευκαιρίες δίνει η παγκόσμια αγορά και πόσο αλλάζουν οι κανόνες του «επιχειρείν»; Τι μπορούμε να μάθουμε από πετυχημένα παραδείγματα γυναικών επιχειρηματιών που Επι-Μένουν Διεθνώς;
Αυτό είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τμήμα Μακεδονίας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), του οποίου Πρόεδρος είναι η δραστήρια  κ. Λιάνα Γούτα ) σε συνεργασία με τo “Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών Εργάνη”, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στις 18 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας» το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Εργάνη με τίτλο «to biz or not to biz”, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».


Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Γκοτζαμάνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παν. Μακεδονίας, θα συζητηθούν οι ευκαιρίες συνεργασίας και διείσδυσης των Ελληνικών εταιριών στις ξένες αγορές, την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Οι παρακάτω εκπρόσωποι ξένων χωρών θα παραθέσουν τις εμπειρίες τους αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ελληνικών εταιριών με τη χώρα τους:
·         κ. Σωτήρης Λεοντάρης, Εμπορικός Ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας
·         κ. Marko Suomalainen, Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας
·         κ. Χάρης Αλεξόπουλος, Επίτιμος Πρόξενος της Ιαπωνίας
·         κ. Χρήστος Φώλιας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας -Αυστραλίας, τ. Υπ. Ανάπτυξης
·         κ. Robert P. Sanders, Γενικός Πρόξενος ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Στο δεύτερο μέρος, γυναίκες επιχειρηματίες που «επιχειρούν» διεθνώς, σε διαφορετικούς μεταξύ τους κλάδους, θα μιλήσουν για την ιδέα τους και πώς την υλοποιήσανε, τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσανε, άλλα και το όραμα τους για το μέλλον με σκοπό να αναπτυχθεί συζήτηση (round table) με τους παρευρισκόμενους, για θέματα που σχετίζονται με την σύγχρονη επιχειρηματικότητα σε ένα διεθνές περιβάλλον. Οι ομιλήτριες θα είναι:
·         η κ. Κλεοπάτρα Τσορβαντζή, Συνιδιοκτήτρια της MESSOLONGI FIELDS
·         η Δρ Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, CEO της Communication Lab
·         η κ. Elizabeth Meier, Managing Director της Fortis Venustas ΕΠΕ
·         η Δρ Ουρανία Φαλτσή, Διευθύντρια της SIMTEC Λογισμικό & Υπηρεσίες ΕΠΕ
Συντονίστρια σε αυτό το μέρος της εκδήλωσης θα είναι η κ. Κατερίνα Σαρρή, επίσης αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παν. Μακεδονίας.
Την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούν οι κυρίες Ντόρα Τόδη, Πόπη Σουρμαΐδου, Εύη Κατσάνου και Μαρία Σχοινά. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με προαπαιτούμενη τη δήλωση συμμετοχής.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας, Λ. Σοφού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 553 318–19, αρμόδια η κ. Φλώρα Σαλαγιάννη και στα Γραφεία του ΕΡΓΑΝΗ, Καραβαγγέλη 1, Συκιές Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 621166, αρμόδια η κ. Βεατρίκη Τσιλφίδου.




Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)-Τμήμα Μακεδονίας
Ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), ιδρύθηκε το 1995 και το Παράρτημα Μακεδονίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996. Το 2011 έγινε επανασύσταση του Παραρτήματος, σηματοδοτώντας μια νέα περίοδο δράσεων και παρουσίας στη Βόρεια Ελλάδα. Αποστολή του ΤΟΓΜΕ είναι να συμβάλλει έμπρακτα στην προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα όσο το δυνατό περισσότερων γυναικών επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των ΓυναικώνΕργάνη
Το Κέντρο Εργάνη δημιουργήθηκε το 1991. Υποστηρίζει γυναίκες, νέους και μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Έχει δομές στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες (κοινωνιολόγους, νομικούς, οικονομολόγους, ψυχολόγους) και παρέχει πληροφόρηση, ενημέρωση, ευέλικτη κατάρτιση και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου