ΙΩΑΝΝΙΝΑ : «5 χρόνια Εγνατία Οδός: Οι επιδράσεις στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό»


Σημαντικές ανακοινώσεις και πολλές ειδήσεις αναμένονται στην διάρκεια της συνεδριακής εκδήλωσης με θέμα: «5 χρόνια Εγνατία Οδός: Οι επιδράσεις στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac με ώρα ενάρξεως 6.00 π.μ.(αίθουσα Δωδώνη).
Η ενδιαφέρουσα συνεδριακή εκδήλωση, που θα έχει χαρακτήρα Διαπεριφερειακής Επιχειρηματικής Συνάντησης, γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο, καθώς πέρα από το γεγονός της συμπλήρωσης 5 χρόνων λειτουργίας της Εγνατία Οδού, αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα μεγάλα έργα υποδομών μεταφορών, όπως η Ιόνια Οδός, που θα διαμορφώσουν το αναπτυξιακό προφίλ της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής.

Τα επιμέρους θέματα θα αναπτύξουν έγκριτοι εισηγητές, ειδικοί επιστήμονες και παράγοντες.
Στόχος θα είναι η αποτίμηση των επιδράσεων και  της συμβολής του μεγάλου έργου  της Εγνατίας Οδού, στην μετεξέλιξη της κοινωνίας και της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος.
Κατά την έναρξη θα αναγνωσθεί και χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κύριου Στράτου Σιμόπουλου.


Έμφαση θα δοθεί ιδιαίτερα στις συνδυασμένες μεταφορές σε σχέση με τον υπάρχοντα σχεδιασμό των υποδομών και την βελτίωσή τους  (Ιόνια οδός, νέοι οδικοί άξονες όπως ο Ε65- αεροδρόμια, σιδηρόδρομος, λιμάνια κλπ).
Η συνεδριακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και συνδιοργανώνεται από το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου. Υποστηρικτές είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ, Η Νέα Οδός (Ιόνια), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και το Hotel Du Lac. Χορηγοί είναι η Δωδώνη και η Digiland-ψηφιακές εκτυπώσεις.
Οργανωτής είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, γνωστό και από την ετήσια έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Activetrip, την οποία διοργανώνει με επιτυχία στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια.
Εξάλλου στην διάρκεια της συνεδριακής εκδήλωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Συγκεκριμένα θα εκτίθενται φωτογραφίες με θέματα: την Εγνατία Οδό στην περιοχή Ηπείρου, την υπό κατασκευή Ιόνια Οδό και την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αφ’ υψηλού.
Αναλυτικά στην συνεδριακή εκδήλωση το πρόγραμμα εισηγήσεων έχει ως εξής:
 Βασιλική Ευταξά, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου(*)
Κώστας Χατζής, Μέλος ΔΣ Εγνατίας Οδού ΑΕ
Χρίστος Παπαβρανούσης Πρόεδρος ΤΕΕ Ηπείρου
«Εγνατία: μια από τις απαραίτητες υποδομές για την Ήπειρο»
Θάλεια Βαλκούμα, Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος,
Τομέα Λειτουργία, Εκμετάλλευσης και Συντήρησης  Ε.Ο.ΑΕ
«Εγνατία Οδός : Βιώσιμη Διαχείριση και Ανάπτυξη» - Προβολή βίντεο
Βασίλης Φούρκας, Προϊστάμενος Τμήματος Παρατηρητηρίου,
Τομέα Λειτουργίας, Εκμετάλλευσης και Συντήρησης Ε.Ο.ΑΕ
«Εγνατία Οδός και Χωρική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου»
Όλγα Μαυρίδου, Προϊσταμένη Τμήματος GIS Τομέα Έργων και Ανάπτυξης
«Γεωπύλη Εγνατία Οδός ΑΕ-Mobile Εγνατία»
Βασιλική Βουλγαράκη,  Μηχανικός Χρονικού Προγραμματισμού Έργων, Τεχνικής Διεύθυνσης Νέας Οδού (Ιόνιας)- Προβολή video
Αθανάσιος Μπέλλας, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών- Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου( ΠΟΑΔΕΠ)
«Οι οικονομικές και κοινωνικές επιδράσεις της Ιόνιας Οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στον δυτικό άξονα της χώρας»
Εξάλλου τοποθετήσεις θα γίνουν από τους:
Ν. Σαρακατσάνο, πρόεδρο Σπηλαίου Περάματος εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών
Εκπρόσωπο ΠΕΔ Ηπείρου
Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Α. Βρής
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ –Παρεμβάσεις/τοποθετήσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, παραγωγικών φορέων και επιχειρηματικών παραγόντων - Ερωτήσεις - σχολιασμός με την ελεύθερη συμμετοχή και του ακροατηρίου.
Το τελευταίο μέροσ θα περιλαμβάνει ανοικτή συζήτηση –παρεμβάσεις/τοποθετήσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και επιχειρηματικών παραγόντων,  ερωτήσεις /σχολιασμό με την ελεύθερη συμμετοχή και του ακροατηρίου, τα συμπεράσματα και την καθιερωμένη απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο κοινής αποδοχής και καθολικά αναγνωρισμένο στην κοινωνία της Ηπείρου για την προσφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου