ΠΑΤΡΑ :Αφιέρωμα στο Δήμο Αβδελιώδη, Προβολές


Δυναμικά ξεκινά ο κύκλος προβολών στο ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ.Με αφορμή την παρουσία του Δήμου Αβδελιώδη στην Πάτρα για την παρουσίαση της παράστασης "Το αμάρτημα της μητρός μου", θα γίνει ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό -κυρίως- και θεατρικό του έργο με προβολές των ταινιών μεγάλου μήκους και μίας κινηματογραφημένης θεατρικής του παράστασης.

Την Τετάρτη 29/10 στις 20:00 οι προβολές θα ξεκινήσουν με την πρώτη ταινία του Αβδελιώδη, "Το δέντρο που πληγώναμε".
Στην προβολή θα βρίσκεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος θα μιλήσει για το έργο του και θα συνομιλήσει με το κοινό. 

Πρόγραμμα προβολών

Τετάρτη 29/10 20:00 "Το δέντρο που πληγώναμε" (1986)
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960.
Δύο μικρά αγόρια και πολύ καλοί φίλοι έρχονται σε σύγκρουση λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές με αφορμή ένα άτυχο συμβάν. Αργότερα, στα μέσα του καλοκαιριού, ξαναβρίσκονται. Το υπέροχο καλοκαίρι που θα περάσουν διακόπτεται σύντομα από την έλευση του φθινοπώρου. Η ταινία έλαβε πολλές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανάμεσα τους, ειδική μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο ευρωπαϊκής επιτροπής ταινιών νεότητας του Φεστιβάλ Βερολίνου, Χρυσός Ελέφαντας καλύτερης ταινίας και Αργυρός Ελέφαντας σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Νέου Δελχί. 

Παρασκευή 31/10 00:00 "Η Νίκη της Σαμοθράκης" (1990)
Η ταινία περιγράφει τις εχθρικές σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών δύο γειτονικών καταστημάτων, ενός σιδεράδικου και ενός συνεργείου. Η έχθρα αυτή κρατάει από την εποχή των παππούδων τους, οι οποίοι άνοιξαν τα καταστήματα ερχόμενοι από τη Σάμο και τη Σαμοθράκη αντίστοιχα. Όταν οι ιδιοκτήτες του σιδεράδικου αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου προτίθεται να αγοράσει το κατάστημά τους πυροδοτώντας περιπέτειες για τους ήρωες της ιστορίας.

Τετάρτη 5/11 20:00 "Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων" (1999)
Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Θολοποτάμι της Χίου το 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο τον διορισμό αντικαταστάτη. Τέσσερις διαδοχικοί αντικαταστάτες αδυνατούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο χωριό, καθώς και με το χαρακτηριστικό γνώρισμα-αδυναμία του αντίστοιχου αγροφύλακα (καλοκαίρι-οκνηρία, χειμώνας-χαρτοπαιξία, άνοιξη-έρωτας).

Παρασκευή 7/11 00:00 Προβολή κινηματογραφημένης θεατρικής παράστασης (θα ανακοινωθεί σύντομα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου