ΠΑΤΡΑ : "Έφυγε" από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Απ. Βουλδής-Αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο-Πιο φτωχή η δημοσιογραφική οικογένεια

"Έφυγε" στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής από τη ζωή ο βετεπάνοσ και πολύ γνωστός πατρινός δημοσιογράφος,  επί σειρά πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) Γιάννης Βουλδής, πατέρας του δημοσιογράφου και επίσης επί σειρά ετών προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ,  Απόστολου Βουλδή και της δικηγόρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Χρύσας Βουλδή.
Ο Γιάννης Βουλδής, αντιμετώπισε την τελευταία εβδομάδα πρόβλημα υγείας και νοσηλεύτηκε από το βράδυ της Δευτέρας, δίνοντας σκληρή μάχη και άνιση μάχη με το θάνατο.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε από το βράδυ της Πέμπτης και κατέληξε στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Γιάννης Βουλδής ήταν συντάκτης ερευνών, ελεύθερος χρονογράφος,, καλλιτεχνικός αρθρογράφος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Πελοπόννησος"
Διετέλεσε συνεργάτης και αρθρογράφος της εφημερίδας "Γνώμη".
Συνεργάτης-ανταποκριτής των εφημερίδων "Αθηναϊκή", "Ανεξάρτητος Τύπος", "Βραδυνή" "Ελευθεροτυπία" "ΒΗΜΑ", "ΝΕΑ" (υπήρξε στέλεχος και υπεύθυνος των γραφείων του συγκροτήματος ΔΟΛ" στην Πάτρα) του περιοδικού "Ταχυδρόμος" και των εφημερίδων "Αχαϊκά Νέα" και "Εμπρός" Άρτας.
Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 1974 έως το 1992. Επί έξι χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως, μέλος της ΠΟΕΣΥ ενώ υπήρξε και πρωτεργάτης για τη σύστασή της Ομοσπονδίας.
Είχε βραβευθεί από το Ίδρυμα Μπότση. Του είχαν απονεμηθεί το δήπλωμα και το παράσημο του Αγίου Ανδρέα και τιμητικό δίπλωμα και παράσημο από τον Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου