ΠΑΤΡΑ : Κοσμοσυρροή στην Τουριστική Εκθεση Activetrip




« Έχουμε εναλλακτικό τουριστικό προϊόν  και πρέπει να το κάνουμε ισχυρό. Τις μεγάλες αλλαγές θα τις κάνουμε εμείς όλοι μαζί . Με συνέργειες χτίζεται ο εναλλακτικός τουρισμός » . αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας , εγκαινιάζοντας το μεσημέρι του περ.Σαββάτου την 8η Έκθεση τουρισμού Activetrip 2015 , στην αίθουσα Αίγλη , της Veso Mare .
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σε εορταστική ατμόσφαιρα και με την παρουσία πολλών προσκεκλημένων , εκπροσώπων φορέων και πλήθους επισκεπτών .
Στη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης απευθύνοντας χαιρετισμό από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Αχαΐας και δήμαρχος Αγρινίου , Γιώργος Παπαναστασίου , ανέφερε ότι μπορεί να υπάρχουν αδυναμίες ωστόσο μέσα από αυτές μπορούμε να βγάλουμε μια άλλη δυναμική . Το διαφορετικό να γίνει δύναμη, επεσήμανε.
 Στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αχαΐας για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιφέρειας αναφέρθηκε το μέλος του Δ.Σ, Νίκος Παπαλέξης τονίζοντας ότι ένα εκθεσιακό κέντρο με σύγχρονες προδιαγραφές είναι ανάμεσα στα μελλοντικά σχέδια του  . 

























Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η αρχαιολόγος  κυρία Αναστασία Κουμούση , προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, είπε ότι η παρουσία του εντάσσεται σε μια νέα και ευρεία προσπάθεια εξωστρέφειας .
 Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός Ελένη Λιακέα , ανέπτυξε ενδιαφέρουσα εισήγηση με πλήρη στοιχεία για την σημασία του διαδικτύου και ειδικότερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου . Η ολιγόλεπτη εισήγηση αυτή ισοδυναμούσε με ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο κατάρτισης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, καταλήγοντας με την παρότρυνση ότι κάθε επιχείρηση οφείλει να ενεργοποιηθεί στο Διαδίκτυο με σωστό και τεχνικά άρτιο τρόπο.
Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν η άποψη ότι η Έκθεση Activetrip αποτελεί πλέον οχι μόνο ένα καθιερωμένο ετήσιο θεσμό, αλλά εργαλείο και μοχλό ανάπτυξης που πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, προς όφελος του τουριστικού κλάδου και της οικονομίας της ελληνικής περιφέρειας .
Επίσης αναπτύχθηκαν πολλοί προβληματισμοί στην κατεύθυνση ότι είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν και τα οποία χρειάζονται απλές κινήσεις χωρίς κόστος.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη απονομή, εκ μέρους των οργανωτών, τιμητικής διάκρισης. Αποδέκτης του επαίνου ήταν ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό.
 Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αγγελόπουλος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης , ο βουλευτής Ανδρέας  Κατσανιώτης, οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Χ. Νικολάου και Ερυμάνθου Θ. Καρπής ,  ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας , ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, Τρύφων Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανδρέας Μανωλόπουλος , η τμηματάρχης αρχαιολογικών χώρων έρευνας και μουσείων, Γεωργία Αλεξοπούλου,   οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Παναγιωτόπουλος , Κώστας Σπαρτινός και Νίκος Τζανάκος , η προισταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης  τουρισμού κυρία Ευαγγελία Μοδέ ως εκπρόσωπος της αναπληρώτριας υπουργού Έλενας Κουντουρά , εκπρόσωποι φορέων , πρόξενοι , τουριστικοί επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι .
Εξαιρετική επιτυχία επίσης σημείωσαν και τα δρώμενα στο πλαίσιο του φεστιβάλ γευσιγνωσίας καθώς στους επισκέπτες προσφέρθηκαν πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες από τους συμμετέχοντες στην έκθεση .
Εξάλλου ενθουσιασμό και μεγάλη προσέλευση κόσμου προκάλεσε η Διαπολιτισμική Συνάντηση πολιτισμού, με την συνεργασία Συλλόγων Μεταναστών, που παρουσίασαν χορούς και γεύσεις, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή στο τέλος, όταν χόρεψαν όλοι μαζί, με την συμμετοχή και μελών του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων, που παρουσίασε και δικό του πρόγραμμα.
Η έκθεση ολοκληρώθηκε  το βράδυ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου