ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : «Κώστας Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου»


Η παράσταση: «Κώστας  Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου στο Θέατρο Τεχνουργείον στη Ναύπακτο.
Πρόκειται για το μουσικό έργο του Γιώργου Δίπλα πάνω στην ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη.






Η παράσταση εστιάζει στο τελευταίο εικοσιτετράωρο του αυτόχειρα ποιητή, από τα σκοτεινά νερά του Ιονίου όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έως την καλοκαιρινή παραλία της Πρέβεζας όπου τελικά, τερμάτισε τη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην καρδιά τον Ιούλιο του 1928. Ογδόντα επτά χρόνια μετά, δεκατέσσερα μελοποιημένα ποιήματα, μερικά μικρά αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία του, πεζά κείμενα του ίδιου αλλά και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, μία σειρά από πρωτότυπες κινηματογραφημένες σκηνές που έγιναν ειδικά για αυτό το έργο, αλλά και κυρίως η τελευταία του φράση: «ορισμένως κάποτε όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγομένου», αποτελούν την έμπνευση και ταυτόχρονα, το υλικό αυτής της παράστασης για έναν σπάνιο ποιητή που τον έπνιγαν πολλά πράγματα αλλά όχι, τελικά, η θάλασσα.
Στο πιάνο παίζει ζωντανά ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας και τα τραγούδια ερμηνεύει η Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του Καρυωτάκη ο Δημήτρης Τζαβάρας. Στα βίντεο και στις ηχογραφήσεις συμμετέχει η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου, ενώ τα μουσικά περιβάλλοντα επεξεργάστηκε ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνοθεσία είναι του Τηλεμάχου Τσαρδάκα.
 «Κώστας Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» | στο θέατρο Τεχνουργείον (Δ. Πλαστήρα 48, Ναύπακτος)
Σάββατο 23 Μαΐου στις 21:30
Κρατήσεις: 6946217750
Συντελεστές:
Σύνθεση & εκτέλεση μουσικής: Γιώργος Δίπλας
Σκηνοθεσία παράστασης & βίντεο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Ερμηνεύουν: Δώρα Πετρίδη – Δημήτρης Τζαβάρας
Συμμετέχει η Ελένη Καλαντζοπούλου
Soundscapes: Διονύσης Μπάστας
Κινηματογράφηση: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Βασσιλάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Λαδά
Παραγωγή: Θέατρο Αct 2015


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:
infact free press, thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου