ΠΑΤΡΑ : Ανθρωπιστική αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης


Ο Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, ένας από τους παλαιοτέρους Ομίλους Φουσκωτών Σκαφών στην Ελλάδα,[έτος ίδρυσης 1990],συμμετέχει μαζί με τον Μακεδονικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών ,ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΟΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αγάπης και αλληλεγγύης <<Αλόννησος 2015>>,από τι 29/5/2015 έως τήν 1/6/2015,μεταφέροντας,με έξι φουσκωτά σκάφη του Ομίλου μας, στό νησί τής Αλοννήσου, επτά ειδικευμένους ιατρούς, έξι  διαφορετικών ειδικοτήτων, με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους,για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους ιατρούς του Μακεδονικού Ομίλου,[συνολικά 26 ιατροί, 19 ειδικότητες],που είναι και ο διοργανωτής της αποστολής.


Σκοπός είναι:
 1]ΙΑΤΡΙΚΟΣ:Να εξεταστούν οι κάτοικοι του  νησιού από ιατρούς υψηλού επιπέδου 19+3 ειδικοτήτων. Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι οι αιτήσεις για ραντεβού έφθασαν τον ιλιγγιώδη αριθμό των 2579!!!αιτημάτων και 408 !,για συμμετοχή σε διάφορες διαλέξεις.
Σημειώνεται ότι μεταξύ τού άλλου ειδικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις,έγχρωμος υπερηχογράφος, κατάλληλος για εξετάσεις καρδίας ,αορτής,προστάτη,νεφρών,pap test κα. Επίσης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οπτομέτρης ,λογοθεραπευτής -λογοπεδικός και κλινική ειδική ψυχολόγος! Πολλά δε από τα ιατρικά μηχανήματα ,στο τέλος τών εξετάσεων, θα γίνουν δωρεά στο νησί για τις ανάγκες του!!!
Tο ιατρικό και άλλο υλικό που θα γίνει δωρεά στο νησί είναι:
-Σύστημα τηλεϊατρικής, αξίας 18.450 ευρω ,εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη,
-139 τσάντες ,μια για κάθε παιδί του Δημοτικού ,με σημαντικά παιδαγωγικά δώρα και παιχνίδια ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του ,αξίας 2800 ευρώ.
-Υλικά  αντιδραστήρια παρασκευάσματα κλπ,για να γίνουν  400 περίπου μικροβιολογικές εξετάσεις και άλλες 700 ειδικές εξετάσεις που αφορούν τις ειδικότητες μικροβιολόγος ,καρδιολόγος, ουρολόγος ,γυναικολόγος.
-50-80 σκελετούς και διορθωτικούς φακούς για όλους τους μαθητές που θα διαγνωστούν ότι έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα και απόρους κάτοικους του νησιού
-Ηλεκτρονικό σπειρόμετρο για Πνευμονολογικές εξετάσεις αξίας 1200 ευρώ,
-video camera υψηλής ευκρίνειας και μνήμης 16GM,αξίας 250 ευρώ.
-Χημική ανάλυση εδαφικών δειγμάτων από αγρούς της Αλοννήσου και παροχή λιπαντικών στους καλλιεργητές της περιοχής.
2]ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:Θα γίνουν 10 εκπαιδευτικές και ιατρικές
διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κάτοικους του νησιού και για τους μαθητές.
3]ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ:Θα προβληθεί τουριστικά το νησί στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου με την προσέλευση  περισσοτέρων των 40 σκαφών και δεκάδων πληρωμάτων και επισκεπτών και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
4]ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΓΕΩΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ:Με εδαφολογικές μελέτες και κτηνιατρικές δράσεις.
Οι εθελοντές  ιατροί ,που θα μεταφερθούν στην Αλόννησο ,από τη Πάτρα με τα σκάφη του Π.Ο.Φ.Σ.εναι:
1]ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝ,ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
2]ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ,
3] ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΙΛΙΑΝ,ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
4]ΣΑΛΑΜΑΛΙΚΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
5]ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 
6]ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΙ Ο
7]ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ  ΚΑΙ Πρόεδρος τού Πατραϊκού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.

Ο Π.Ο.Φ.Σ. είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στό να συμμετέχει σε τέτοιου είδους δραστηριότητές,  γιατί υπήρξε ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ σε ανθρωπιστικές αποστολές στό παρελθόν,[πολλά από τα νησιά της πατρίδος μας όπως ,Αι Στράτης,Ψαρά,Γάυδος,Κάσος,Καστό κ.α, φέρουν το σήμα του Π.Ο.Φ.Σ.στα μηχανήματα των ιατρείων τους και σε φουσκωτά σκάφη που έχουν γίνει δωρεά, από τον Πατραϊκό Όμιλο, όπως το 9μετρο φουσκωτό στον Αι Στράτη].
 Η αποστολή θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 29/5 και θα επιστρέψει τη Δευτέρα 1/6/2015.Θα μεταφερθούν οδικώς τα σκάφη με αυτοκίνητα μέχρι τα Καμένα Βούρλα και από εκεί δια θαλάσσης θα φθάσουν στη Στενή Βάλα τής Αλοννήσου, καλύπτοντας συνολικά 420χλμ οδικώς και 150 νμ δια θαλάσσης. Αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα του Π.Ο.Φ.Σ,που καλύπτεται ,στο μεν ανθρώπινο δυναμικό από τα μέλη του Ομίλου μας  και από ιδιώτες ιατρούς της Πόλης μας, στό δε οικονομικό, αποκλειστικά από χρήματα του Ομίλου αλλά και από εθελοντές ιδιώτες και τοπικές ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,της περιοχής μας.Τους ευχαριστούμε όλους και υποσχόμαστε ότι μέσα από τέτοιες ανθρωπιστικές αποστολές του Πατραϊκού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών ,θα κάνουμε αισθητή τη παρουσία της Πάτρας πανελλήνια.
                                             Υπογράφουν  για  το Δ.Σ
    Ο Γραμματέας                                                      Ο Πρόεδρος
Στέφανος Φουντάς                                Καλογερόπουλος Δημήτριος
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου