ΠΑΤΡΑ : Συνάντηση με τον πατρινό ποιητή Δ. Καρατζά


Σε μια εξαιρετική βραδιά την Παρασκευή 22 Μαΐου «εκφράστηκαν» ποιητικά και μελωδικά, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έκφραση» της Εγλυκάδας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης οι θαυμαστές και φίλοι του Πατρινού ποιητή Διονύση Καρατζά.
Την εκδήλωση φιλοξένησε στον υπέροχο χώρο εκδηλώσεων που διαθέτει, το Niki Patras Tennis Club στην Εγλυκάδα.


Ο ποιητής αυτοπαρουσιάστηκε μέσα από μια φωτογραφική διαδρομή στη ζωή και το έργο του, τονίζοντας τη σχέση που ανέπτυξε με την ποίηση και τη μουσική. Στη συνέχεια απήγγειλε ποιήματά του, τα οποία συνοδεύθηκαν από τις εκπληκτικές φωτογραφίες της Μαρίας Κοσσυφίδου.
Το «Μουσικό Εργαστήρι» του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας, απογείωσε μελωδικά τη βραδιά και κατενθουσίασε το κοινό, ερμηνεύοντας μελοποιημένα ποιήματα του Διονύση Καρατζά. Ευχαρίστησαν δε με συγκίνηση τον ποιητή για την τιμή που τους έκανε,  να τους εμπιστευθεί τα ποιήματά του.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σε πρώτη εκτέλεση μέσα από τη διοργάνωση – αφιέρωμα τα τραγούδια: «Η πληρωμή, Κριός καιρός, Στη μνήμη κύματος» σε μουσική του Νίκου Μπαλή και «Να ξαναθυμηθούμε τους μύθους» σε μουσική του Ηλ. Λαμπρόπουλου μέσα από την υπέροχη ερμηνεία της Μαρίας Ρούτση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαρίστησε το κοινό για την ανταπόκρισή του στην ξεχωριστή αυτή βραδιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι Πατρέων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ανατολικού Διαμερίσματος, εκπρόσωποι γειτονικών Συλλόγων και φορέων, πλήθος κατοίκων και φίλων του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου