ΚΑΛΑΜΑΤΑ : "Σκοτώνοντας το φόβο ψύχραιμα!"


Η τολμηρή, αλλά αναπόφευκτη, κίνηση του Πρωθυπουργού για Δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη, που εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση και την Βουλή, δημιούργησε νέα δεδομένα και εξελίξεις στη χώρα, στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Αποδέκτες του μηνύματος δεν είναι μόνο οι Έλληνες. Είναι κυρίως οι δανειστές, οι ισχυροί της Γης, αλλά και οι λαοί της Ευρώπης.






 Το μήνυμα έχει πολλαπλές αναγνώσεις : α) στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και οι πολίτες αποφασίζουν πάντα. β) η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, είναι υπεράνω ταπεινώσεων και εκβιασμών. γ) η ακινησία στο τέλμα σε βουλιάζει , ενώ η τόλμη, η κίνηση γεννά ελπίδα για επιτυχία, με όλο το ρίσκο που εμπεριέχει. δ) σκοτώνοντας τον φόβο μέσα σου, με ψυχραιμία , σύνεση και σχέδιο, υλοποιείς τους στόχους σου. δ) η αγωνία για το μέλλον και την εξέλιξη των πραγμάτων είναι θεμιτή, ο πανικός γίνεται εχθρός σου πάντα και παντού.
Η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πιστή στη λαϊκή εντολή για κατάργηση της καταστροφικής λιτότητας και των Μνημονίων, διαπραγματεύτηκε επί 5 μήνες με τους δανειστές όρθια, ισότιμα, συνετά και ευέλικτα. Προκειμένου να βρεθεί ένας τίμιος συμβιβασμός έκανε και υποχωρήσεις, οριακά ανεκτές. Οι λεγόμενοι «θεσμοί»- δανειστές δεν έπραξαν ανάλογα. Στοχεύουν, κυρίως οι ακραίοι κύκλοι του Σόϊμπλε και του ΔΝΤ, τη συνέχιση της λιτότητας και την υποταγή της χώρας και της Αριστερής της Κυβέρνησης με πολλούς τρόπους και για πολλούς λόγους.
Οι δανειστές οδήγησαν  σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις, παρά την εκ των υστέρων προσπάθεια του κ. Γιούνκερ να διαστρέψει την αλήθεια για τα γεγονότα. Ενώ δέχτηκαν την ελληνική πρόταση, αιχμή της οποίας ήταν η φορολόγηση του πλούτου, ως βάση συζήτησης, την επόμενη μέρα την «σκότωσαν» φέρνοντας με εκβιαστικό τελεσίγραφο ένα «πακέτο» σκληρών και βάρβαρων μέτρων, χωρίς να αγγιχτεί ο πλούτος, χωρίς ρύθμιση του χρέους και με αοριστίες για αναπτυξιακή χρηματοδότηση. Ορθώς ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση απέρριψε και τα μέτρα και τους εκβιασμούς.
Το ερώτημα στις 5 Ιούλη, στο οποίο θα απαντήσουν οι πολίτες είναι απλό και καθαρό :
ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ή ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ:
·         Τις περικοπές σε μισθούς – συντάξεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος ;
·         Τη φορολόγηση των αγροτών με 26%, από το πρώτο ευρώ, ακόμα και στις επιδοτήσεις ;


·         Την παράλογη αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, στα νησιά και στον τουρισμό;
·         Την πληρωμή των τόκων μη βιώσιμου χρέους 300 δις;
·         Την λιτότητα και την βέβαιη ύφεση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ανάπτυξη και δουλειές ; Δηλαδή να συνεχίσουν οι λαϊκές τάξεις να σηκώσουν τα βάρη της κρίσης ;

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως να πούμε , ψύχραιμα και αποφασιστικά, ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στο ερώτημα αυτό. Γιατί αλλιώς η χώρα θα γίνει αποικία χρέους για πολλές δεκαετίες και η κοινωνία θα «γονατίσει» από τη λιτότητα, την ανεργία, την ύφεση. Ένα ηχηρό «ΟΧΙ», θα γίνει ισχυρό όπλο της Χώρας και της κυβέρνησης της στη διαπραγμάτευση για έντιμη και βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές . Συνάμα θα στείλει και μήνυμα στις ελίτ και τους λαούς της, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές , αλλά ισότιμους εταίρους και δημοκρατικές αρχές.

Οι δανειστές  και η «τρόικα  εσωτερικού» (μνημονιακά κόμματα, συστημικά ΜΜΕ κα) επέλεξαν την στρατηγική του φόβου και την παραπληροφόρηση , για να υπονομευόσουν το «ΟΧΙ» του λαού στις 5 Ιούλη. Οι μεν για να τρομάξουν τον κόσμο που έχει τις μικροκαταθέσεις του στις τράπεζες, κάνουν εκβιαστικά παιχνίδια μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία φρόντισε να κλείσουν οι Τράπεζες λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα. Οι δε κραυγάζουν υποκριτικά ότι ο Τσίπρας  θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Γνωρίζουν καλά το μέγα ψέμα τους. Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες και οι ρυθμίσεις, που έγιναν για τις τραπεζικές αναλήψεις, θα ισορροπήσουν το σύστημα από άσκοπες υπερβολές κάποιων πολιτών. Αλλά και ουδέποτε ο Τσίπρας αμφισβήτησε την Ευρωπαϊκή πορεία και θέση της Ελλάδας ή το Ευρώ.

Με ψυχραιμία, υπομονή, και αποφασιστικότητα μπορούμε να «σκοτώσουμε τον φόβο» και τη στρατηγική των δανειστών και των ντόπιων υπέρμαχων των Μνημονίων, της λιτότητας και υποταγής, ψηφίζοντας «ΟΧΙ» την Κυριακή, για εμάς, τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ [ΒΟΥΛ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου