ΤΡΙΠΟΛΗ : Πέτρος Τατούλης «Η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη νωπή εντολή που έλαβε ή να φύγει»


 «Η μόνη αποδεκτή εθνικά κόκκινη γραμμή είναι η αυστηρή παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, και συμπλήρωσε ότι «στην ευρύτερη πολιτική απήχηση του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «ναι». 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι το πολιτικό διακύβευμα πλέον δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα, αλλά να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και σημείωσε την υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να σεβαστούν και να διαφυλάξουν αυτό τον προσανατολισμό.
«Η Κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία για αυτό το δημοψήφισμα, οι όροι του ωστόσο δεν είναι καθαροί και δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι μετά την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα «οι πολιτικοί δε λαμβάνουν αποφάσεις ως όφειλαν και στην αδυναμία τους αυτή μεταθέτουν την ευθύνη στους πολίτες».
Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση δεν ισχύει, τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης, αφού η εντολή που έχει λάβει από τους πολίτες είναι νωπή, και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν υπάρχουν «κρυφές ατζέντες ούτε από τη μεριά της Κυβέρνησης, ούτε από τη μεριά των Ευρωπαίων εταίρων». 
Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει σταθερή στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης , ώστε να συνεχίσει να αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Πελοπόννησο θα δείξει ότι «εδώ δεν αστειευόμαστε με το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αποφασίσουν».
Για ταύτιση με τους πλέον συντηρητικούς πολιτικούς στην Ευρώπη επέκρινε την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν οιονεί προβλήματα στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» και ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή λείπει το όραμα και η πρωτοβουλία στην Ευρώπη ενάντια στην υπερσυντήρηση και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου