ΠΑΤΡΑ : 1ο θερινό σχολείο ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων.




Ολοκληρώθηκε στο ΕΑΠ το 1ο  θερινό σχολείο ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων.       
Στο Σχολείο συμμετείχαν 60 επιστήμονες και δίδαξαν  έλληνες και ξένοι καθηγητές, από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα (Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Kύπρος και Ιταλία).
Το θερινό Σχολείο απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στοχεύει στην εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και ομάδων εργαζομένων εταιριών, σε θέματα αιχμής και στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. 


Ο Διευθυντής σπουδών της ‘Διαχείρισης αποβλήτων’ του ΕΑΠ, Αναπληρωτής καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης τόνισε με την λήξη του θερινού σχολείου ότι: ‘Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας, οργανώσαμε το Θερινό Σχολείο στην διαχείριση των Υγρών αποβλήτων, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε επαγγελματικά στελέχη αλλά και σε επιστήμονες και φοιτητές γενικότερα να αποκτήσουν δεξιότητες και να ενημερωθούν για τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στο αντικείμενο.
Το Θερινό σχολείο δεν υποκαθιστά πρόγραμμα σπουδών αλλά έρχεται να δράσει συμπληρωματικά στην κατεύθυνση για μια συνεχή εκπαίδευση των επιστημόνων σε θέματα αιχμής  προάγοντας νέες τεχνολογίες στην επεξεργασία και διαχείριση των αποβλήτων.
Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες  τους διδάσκοντες καθηγητές έλληνες και ξένους που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας στο ΕΑΠ , τα στελέχη του ΕΑΠ  αλλά και τους χορηγούς μας.
Για μας είναι  σημαντικό ότι συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  της ΔΕΗ αλλά και Οργανισμών Ύδρευσης –Αποχέτευσης Δήμων, στην προσπάθεια για μια θετική αμφίδρομη επιστημονική συνεργασία στο κρίσιμο αντικείμενο της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. 
Την τελευταία ημέρα οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν  στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου της Πάτρας, από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Βαγενά του Πανεπιστήμιου Πατρών και παρακολούθησαν σχετικό βίντεο της λειτουργίας του από τα στελέχη του σταθμού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, την προϊσταμένη και τα στελέχη του σταθμού για την άριστη φιλοξενία τους για μια ακόμη φορά.
Το ΕΑΠ στοχεύει στην καθιέρωση του συγκεκριμένου θερινού σχολείου και τη διοργάνωσή του σε ετήσια βάση, με πλήρη διεθνοποίηση με την από κοινού διοργανωσή του με Ξένα Πανεπιστήμια και τον εμπλουτισμό της θεματολογίας του με θέματα που θα αφορούν την διαχείριση των αποβλήτων.’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου