ΠΑΤΡΑ : Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για το θαλάσσιο Μέτωπο



Η Κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου, την ώρα που εκπνέει η θητεία της, βρήκε τον χρόνο, αντί της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο και τον λαό της Πάτρας, όπως είχε υποσχεθεί, να καταργήσει την Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΠΑ, ξανά κυρίαρχους του παιχνιδιού.

 
Προτείνει την σύναψη σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΟΛΠΑ, στην οποία συνολικός διαχειριστής θα είναι ο ΟΛΠΑ!!! Όχι μόνο φέρνει τα πράγματα πολύ πίσω από το καθεστώς της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης, που ίσχυε μέχρι χθες, αλλά ζητά και την συναίνεση του Δήμου και των φορέων σε αυτό!!
Η Κυβέρνηση που δεν βρήκε χρόνο, να νομοθετήσει για κανένα λαϊκό δικαίωμα, που αρνήθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα της σαν εντολοδόχος των δανειστών, βρήκε χρόνο να εκποιεί την δημόσια περιουσία, να ακυρώσει το αίτημα σύσσωμου του Πατραϊκού λαού, που με τόσο καθαρό τρόπο, δεν τόλμησε να το κάνει κανένας από τους προηγούμενους. Ναι, το διατύπωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αλλά δεν τόλμησε να το υλοποιήσει μπροστά στην μαζική κατακραυγή. Και αυτό προσπαθούν να το ονομάσουν «διαβούλευση» Αλήθεια ποιόν ρώτησαν για να καταλήξουν στην πρόταση αυτή; Μήπως μόνο τους «συμβούλους» τους, μόνο τους εκπροσώπους των μεγάλων και μικρών ιδιοτελών  συμφερόντων;
Εμείς απαντάμε από τώρα στην «διαβούλευση» της εξαχρείωσης: Ούτε μέτρο λιγότερο από αυτά που προβλέπει η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης!!
Κύριε Υπουργέ, καταλάβαμε τις προθέσεις σας! Θέλετε να προλάβετε να το πουλήσετε!
Είναι καιρός, η Κυβέρνηση να γνωρίσει την δύναμη μας. Είναι καιρός να αποβάλλουμε τον ΟΛΠΑ και τις αρμοδιότητες του από όλη την έκταση του Θαλασσίου Μετώπου. Τώρα!
Ζητήσαμε, και θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Πατρέων. Θα του προτείνουμε η απάντηση της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι άμεση και δυναμική!
(Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε, ότι δεν αρκούν οι μεμονωμένοι χειρισμοί. Ο κ. Δήμαρχος όφειλε και στην σημερινή του συνέντευξη, να έχει εξασφαλίσει και την δική μας, και όχι μόνο, παρουσία)
Περιμένουμε τις δικές τουπρωτοβουλίες.
Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
Δημήτρης Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξίου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Χρήστος Πατούχας, Νίκος Τζανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου