ΠΑΤΡΑ : Στη Δικαιοσύνη τα ευρήματα για την Μικρή Περιμετρική – Περίπου 2 εκατ. ευρώ η δημοσιονομική διόρθωσηΣτη Δικαιοσύνη και κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, για αναζήτηση τυχόν ευθυνών, θα αποδοθούν τα ευρήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Δ.Ε., σχετικά με το έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών.
Πρόκειται για προβλήματα στατικότητας και ασφάλειας που διαπιστώθηκαν στις εργασίες που έχουν γίνει κατά την προηγούμενη εργολαβία του Γ’ Κ.Π.Σ., τα οποία και κατορθώθηκε να διαπιστωθούν έπειτα από το «άνοιγμα» του έργου που έγινε για το έργο του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από μακροχρόνιες και επίπονες προσπάθειές της.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με αφορμή το «άνοιγμα» του συγκεκριμένου έργου, συνέταξε τεχνική έκθεση, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονται σημαντικά ευρήματα.
Μετά τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της ΕΥΔΕΠ / Π.Δ.Ε., υπεβλήθησαν τεχνικές εκθέσεις και ακολούθησε το πόρισμα ελέγχου, ενώ έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Δ.Ε., επιτόπια έκθεση ελέγχου.
Τα ευρήματα και από τις δύο εκθέσεις θα απευθυνθούν προς οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό, όπως και στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση οικονομικής ζημίας του Δημοσίου και αναζήτηση ευθυνών.
Το ύψος της δημοσιονομικής διόρθωσης αγγίζει περίπου τα 2.000.000 ευρώ.
«Εξαρχής είχα πει πως το έργο αυτό με ενδιαφέρει, καθώς θα λύσει ένα μείζον πρόβλημα των Πατρινών και όσων διέρχονται από την αχαϊκή πρωτεύουσα, το κυκλοφοριακό. Μάλιστα είχα δεσμευτεί για τη διερεύνηση των προβλημάτων και τυχόν παρατυπιών που παρουσιάστηκαν τα δέκα προηγούμενα χρόνια μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η εργολαβία» υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «τώρα επιτέλους, που ανοίχθηκε το έργο μπορούμε και εμείς να διερευνήσουμε πλήρως το θέμα της Μικρής Περιμετρικής Πατρών. Ήδη υπάρχουν ευρήματα που θα αποδοθούν στις αρμόδιες Αρχές».
Και κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει: «Οφείλω να διασφαλίσω για την Περιφέρειά μας και για τους συμπολίτες μας πλήρη διαφάνεια και ορθή διαχείριση σε κάθε έργο που γίνεται, σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας και αυτό πράττω».

Επανεκκίνηση τριών μεγάλων έργων στην Πάτρα
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παρεχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση των εργασιών τριών μεγάλων έργων και συγκεκριμένα στο κεντρικό πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», στη Διάνοιξη της Κανακάρη και στη Μικρή Περιμετρική Πατρών.
«Να δώσουμε και μια νότα αισιοδοξίας σήμερα, καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στην Κανακάρη, ενώ την Πέμπτη αρχίζουν ξανά οι εργασίες στο έργο της Μικρής Περιμετρικής» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Θα παρακολουθούμε τα έργα από κοντά μαζί με τις Υπηρεσίες μας καθώς θέλουμε να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να παραδοθούν λειτουργικά στους συμπολίτες μας».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας σημείωσε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το σημείο Κ-3 στην είσοδο της Πάτρας και το Σ-1 στα Ταμπάχανα, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει συνεχής διάλογος και συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», ενώ ο Μπεσαράτ Φάρες, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, όμως πλέον όλα αυτά μπαίνουν σε μια σειρά, ώστε να μπορεί ο πολίτης να περνά από την μια πλευρά στην άλλη δίχως να μπαίνει από το κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου