ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων στα πλαίσια του έργου ACCESS

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου «ACCESS: Facilitating Greek and Albanian MSMEs' Access to New Financial Tools», που έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 1: Ενίσχυση της Διασυνοριακής Οικονομικής Ανάπτυξης - Μέτρο 1.1: Προώθηση Επιχειρηματικότητας του IPA Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Αλβανία», την Εκδήλωση για τη Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων - Τελικό Συνέδριο έργου. Συντονιστής του έργου είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και εταίροι του είναι το Επιμελητήριο Αργυροκάστρου και η εταιρία EuroPartners Development από την Αλβανία. 
 
Το έργο ACCESS έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης Ελληνικών και Αλβανικών ΠΜΕ/ΜΜΕ (πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) σε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να αναπτυχθούν, να επενδύσουν σε καινοτομικές δραστηριότητες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς.
 
Η Εκδήλωση για τη Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων έχει διττό στόχο. Πρωταρχικά στοχεύει να παρουσιάσει στους τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς, τρόπους χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ενώ δευτερευόντως αποσκοπεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η Δρ. Κατερίνα Τζιτζινού, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η οποία θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτομία και επιχειρηματικότητα, η κυρία Ελένη Κολοφωτιά από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (Venture Capitals) η οποία θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της ένωσης και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις μέσα από αυτές, και ο κύριος Θεόφιλος Μπεντής από το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (Business Angels) ο οποίος θα μιλήσει για τους επιχειρηματικούς αγγέλους και τον τρόπο λειτουργίας και συναλλαγής τους με τις επιχειρήσεις.  

Η Εκδήλωση διοργανώνεται στις 30/9/2015, από τις 19:00 έως τις 21:30. Ο χώρος διοργάνωσης της εκδήλωσης είναι το ξενοδοχείο Du Lac Congress Center & Spa, στα Ιωάννινα, ενώ η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου